Sociální sítě
Nahoru

Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci se dozvíme, jaké řízky se připravují v jednotlivých zemích a také jaký z nich kraluje našim chuťovým buňkám.

Řízky milujeme všichni. Není divu, když otcem moderního řízku je maršálek Radecký, který přivezl tuto specialitu z Milána do Vídně, kde ji nechal přetvořit do současné podoby. A protože stále vedeme diskuse, jaký řízek je nejlepší, rozhodl se tým Babiččiny zahrady vyhlásit na říjen první řízkovou olympiádu.

Během ní se utká půl tuctu řízků z šesti zemí světa. Vedle klasiky v podobě českého vepřového řízku smaženého na sádle a vídeňského telecího řízku se klání zúčastní milánský řízek obalovaný v parmazánu, kyjevský kuřecí řízek či japonský řízek tonkatsu. A nebude chybět ani francouzská delikatesa v podobě řízku Cordon bleu.

Sami návštěvníci pak rozhodnou, který z nich jim chutná nejvíc. Tak buďte u toho! A přijďte podpořit svého favorita. Začíná se 10. října. První dva týdny budou soutěžit vždy tři řízky proti sobě. Poslední týden od 24. října probíhá finální klání třech nejúspěšnějších řízků.

Ale řízkový souboj není zdaleka vše, co stojí v Babiččině zahradě za pozornost. Svatomartinský týden bude ve znamení voňavých husích a kachních pečínek, na konec listopadu se chystá přehlídka nejlepších českých knedlíků a v druhé polovině ledna přijde na řadu mimořádně oblíbená Babiččina zabíjačka.

Více z rubriky Gastro

  • Japonská gastronomie s dechberoucím výhledem na Prahu

    Střešní terasa hotelu Four Seasons se na letní sezónu opět promění v japonskou restauraci MIRU, kde mohou místní i hoteloví hosté...

    Jan Pešek21.5.2024
  • Předkrmová La Veranda

    Restaurant La Veranda mění menu dle dostupnosti jednotlivých sezónních surovin. Vždy nějaký pokrm z menu nadobro zmizí a nový se objeví....

    Marek Zelený21.5.2024
  • Hostina z lesa

    Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí...

    Jan Pešek20.5.2024
  • Garden party v PRU58

    29. května 2024 se v restauraci PRU58 uskuteční GARDEN PARTY. Zajímavá akce začíná v 18:00 a poté bude následovat bohatý program....

    Jan Pešek20.5.2024
  • Bubliny, kaviár, lanýž a ústřice v PRU58

    21. května 2024 od 18:00 do 21:00 se uskuteční neobvyklá akce ve vyhlášené restauraci PRU58 v pražských Holešovicích. Jak samotný název...

    Marek Zelený16.5.2024
  • S ginem Greenall’s vstříc zelenější budoucnosti

    Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný...

    Marek Zelený16.5.2024
  • Babiččina zahrada stěhuje kuchyň

    Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je...

    Marek Zelený13.5.2024
  • Bohemia Sekt ICE 0% na vlně trendů drinků bez alkoholu

    Dlouhé letní dny plné slunce vybízí k nezapomenutelným zážitkům a zábavě s přáteli. Ať už se vydáte k vodě nebo zorganizujete...

    Marek Zelený9.5.2024
  • Bohemian představuje novinky: Bohemian Bitter a Bohemian Spicer

    Značka Bohemian, která reprezentuje českou přírodu zhmotněnou v chuti a vůni, rozšiřuje svoji nabídku hned o dvě novinky: Bohemian Bitter a...

    Marek Zelený9.5.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.