Sociální sítě
Nahoru

Nejmódnější motivy fototapet

V minulosti byly fototapety spojovány pouze s výhledem na pláž, palmy a zapadající slunce. Zdobily stěny cestovních kanceláří, obchodů či místností, kde se příležitostně konaly nějaké akce, ale koho by napadlo mít takovou dekoraci doma… V současné době však fototapety lámou rekordy popularity, a to vše díky bohatství motivů a barev, které jsou prostě uchvacující. Správně zvolená fototapeta může být skutečným klenotem v interiérovém designu. A jaké vzory jsou nejzajímavější?

Zajímavé prostorové fototapety

New York? Paříž? Most v mlze? Fototapety zobrazující místo ve správné perspektivě jsou jedním z nejčastěji používaných motivů. Vyznačují se nejen výjimečnou zdobností a tím, že umožňují vnést do interiéru trochu jiný svět, ale také velmi zajímavou funkcí. Fototapety zobrazující silnice, mosty či tunely jsou perfektní pro optické zvětšení interiérů. Mohou být použity jako dekorace výklenků nebo dokonce dveří a malá místnost se okamžitě bude zdát o něco větší. Taková výzdoba je velmi populární a fototapety vypadají zkrátka velmi originálně.

Pokud jde o jiné prostorové fototapety, velmi oblíbené jsou také abstrakce, které poskytují efekt trojrozměrnosti. Dokážou vytvořit jedinečný optický dojem, který je tak realistický, že se musíte stěny dotknout, abyste se přesvědčili, že jde „pouze“ o fototapetu, a ne o architektonickou strukturu.

Fototapety s motivem lesa

Při prohlížení moderních uspořádání se můžete snadno setkat s ložnicemi, v nichž je stěna za postelí zdobena fototapetami se zahaleným mlhou lesem. Je to jeden z nejčastějších a nejoblíbenějších motivů – romantický, lehce mystický, elegantní a zároveň blízký přírodě, a tedy – kombinující vše, co se v současné době očekává od stylového a atraktivního uspořádání.

Neméně populární jsou makro záběry květin. Obrovské frézie nebo růže ve světlých pastelových barvách jsou také velmi častou volbou jak do ložnice, tak i do dětských pokojů nebo pokojů teenagerů. Není divu, jsou elegantní a romantické a jednoduše přitahují pozornost originalitou motivů. To rozhodně není totéž jako „tapety s květinami“, se kterými se ne každý ztotožňuje.

Vhodně zvolená fototapeta je vynikající dekorací jak pro minimalistické interiéry, tak i pro vintage nebo boho styly. Díky obrovskému výběru si každý může najít něco vhodného, co dodá jeho interiéru nový charakter a originálním způsobem jej vyzdobí.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.