Sociální sítě
Nahoru

Okurka budiž pochválena

Lidstvo zná okurku asi 6000 let. Tuto příbuznou melounu tvoří z 97 procent voda, zbytek je vláknina, draslík, hořčík, vápník, sodík, fosfor, křemík, síra a vitaminy A, B, C a K. Protože je nejúčinnějším přírodním diuretikem, okurková maska je jednoduchým řešením na otoky kolem očí. Čistí a stahuje póry, účinně hydratuje a zklidňuje pleť, podporuje zdravý růst a pružnost vlasů. Její vůně přináší do horkých letních dnů ideální osvěžení.

Arganové sérum Okurka, Maat, 20 ml/663 Kč, aromaaterapie.cz

Česká značka Maat, přední výrobce aromaterapeutické kosmetiky, má v nabídce několik sofistikovaných produktů, jejichž základem je právě okurka. Svěží sérum s bio arganovým olejem a olejem z okurkových semínek intenzivně hydratuje, zklidňuje a obnovuje přirozenou harmonii pokožky každého typu, včetné té se sklonem k akné. Používejte ráno i večer, sérum je tak komplexní, že již nemusíte aplikovat krém. Nezapomeňte na krk, dekolt, ale i konečky vlasů namáhané palčivým sluncem, větrem a chlorovanou vodou v bazénech.

Tělový a obličejový olej Mango s okurkou, Maat, 50 ml/322 Kč, aromaaterapie.cz

Sérum neobsahuje žádné éterické oleje, pouze rostlinné. Kromě arganového a okurkového také kaméliový, jemuž Číňanky přisuzují téměř zázračné vlastnosti, a makadamiový, který díky vysokému obsahu vzácné kyseliny palmitoolejové snadno navrací zdravý vzhled unavené, vyčerpané pleti.

Makadamiový olej najdete také ve složení tělového a obličejového oleje Mango s okurkou. Jedna lahvička pokryje potřeby obličeje a těla prakticky celé rodiny. Olej z okurkových semínek se postará o hloubkovou hydrataci, mandlový o její výživu a ochranu, olivový ji zjemní, šípkový pomáhá s hojením jizev a zabraňuje vzniku vrásek, rakytníkový představuje doslova vitaminovou bombu, účinnou prevenci proti vzniku zánětů a úlevu při drobných popáleninách ať už od sluníčka, nebo od sporáku.

Tělové a obličejové máslo Okurka, Maat, 30 ml/173 Kč, aromaaterapie.cz

Jako všechny olejové produkty ho nanášejte na vlhkou pokožku, ideálně hned po sprše či koupeli.

Do extrémních podmínek, kdy je pokožka intenzivně vystavena slunci, mrazu a větru, je jako dělané tělové a obličejové máslo. Suchá, až velmi suchá, citlivá nebo zralá pleť jej však vděčně přijme kterýkoliv den za jakéhokoliv počasí. Jedinečná kombinace bio baobabového oleje, bambuckého másla a okurkového oleje chrání pokožku před nepříznivými vlivy, udržuje v ní vlhkost a rovnováhu.

Vyživuje, hydratuje, zvyšuje elasticitu a zpomaluje proces stárnutí kožních buněk.

Máslo je tak čisté, jemné a zcela hypoalergenní, že jím bez obav můžete namazat i novorozeně. Baobabový olej v bio kvalitě je silně hydratační, zvyšuje pružnost pokožky, vyhlazuje vrásky a zklidňuje pokožku obličeje, hlavy a celého těla.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.