Sociální sítě
Nahoru

Gregův speciální večer v Pru58

V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální 6ti chodové menu, které každého přenese daleko za hranice, je nekonvenčně nekombinovatelné. Současně během večera zazní klavírní doprovod a nebude chybět vytříbené vinné párování.

Menu začíná Amouse Bouche v podobě knedlíčku, mušle a lanýže. Poté následuje La Lot Leaf neboli krevety „Gamberro Rosso“ s karamelem. King Fish je kranas, kokos, zelené čili a limetové listy. Úžasná kombinace, která zůstane dlouho v gurmánských vzpomínkách. Dalším chodem je Samon neboli losos s řepou, kaviárem, kešu „nahm-jihm“. Co takhle Charred Octopus? Tom Kha s rajčatovým pyré a kardamomem dodá večeru ten správný říz. Cripsy Pork Belly v podání Grega obnáší uzený lilek, ananasové carpaccio, karamel a chips. Duck takříkajíc kachna s espumou z červeného kari, liči a křupavé rýže je zlatou hlavní tečkou. Poté už jen následuje sladký závěr. Greg své menu končí Thai Basil Ice Cream. Tento ledový podklad doplňuje pražený kokos, thajská bazalka a kokosový pudink.

Více z rubriky Degustace

  • Mečoun a Ústřice v PRU58

    Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...

    Marek Zelený8.4.2024
  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.