Sociální sítě
Nahoru

Nová španělská restaurace CASA 71

Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se v těchto prostorách nacházelo oblíbené The Bistro, jehož majitelem byl vyhlášený restauratér ukrajinského původu Yurij Kolesnik.

Zdálo by se, že jeden gastronomický sen skončil a druhý začal. Opak je pravdou. The Bistro si skrze tapas hledalo cestu dlouho ke své klientele a dočkalo se jí. Nastal ovšem čas nechat bistro dospět v restauraci. Tedy Yurij Kolesnik učinil velký krok a z vyhlášeného tapasového bistra vytvořil španělskou restauraci Casa 71.

Interiér prošel lehkou vizuální změnou, personál zůstal stejný, ale menu se změnilo zcela. Ryze španělská restaurace s vytříbenými tapas, kde na bíle prostřených ubrusech chcete strávit celý večer. V této španělské restauraci se odehrává gastronomická kultura neboli spojení jídla a umění. Nic není dané a celovečerní příběh zde nezačíná předkrmem a nekončí dezertem.

Libovolný počet tapas, které lze objednávat postupně dle chuti, času a nálady, to je hlavní myšlenka podniku. Nabídka tapas se mění dle dostupnosti surovin, tedy při každé návštěvě čeká příchozího malé či větší překvapení. Jednoznačně v současné chvíli jsou nejoblíbenější tapas z ceviche, líček a chobotnice. Suroviny, ze kterých se dá krásně po španělsku kouzlit.

Tento typ restaurace není u nás zcela zažitý, ale postupně je objevován. „Je to pro mě výzva a už teď mě a celý můj tým tato změna v restauraci těší. Jeden talíř se vymění za tři malé. Proč ne?,“ dodává majitel Yurij Kolesnik.

Více z rubriky Restaurace

  • Babiččina zahrada stěhuje kuchyň

    Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je...

    Marek Zelený13.5.2024
  • Romantika vedle Staroměstského náměstí

    Přemýšlíte, kam vyrazit se svou drahou polovičkou? Už nemusíte. Přinášíme vám zaručený tip s přidanou hodnotou. Znáte ten pocit, že se...

    Marek Zelený9.5.2024
  • Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

    Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...

    Jan Pešek23.4.2024
  • La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...

    Marek Zelený17.4.2024
  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Oslava jara na Hliněné baště

    Příroda se po zimě probouzí a pozvolna vydává své poklady – medvědí česnek, jedlé divoké byliny, cukrový hrášek, karotku, chřest, kůzlata,...

    Marek Zelený8.3.2024
  • Avantgardní restaurace ZEM součástí Restaurant Week 2024

    Restaurace ZEM se letos stává součástí vyhlášeného gastronomického festivalu Restaurant Week 2024. Tento mezinárodně uznávaný festival, který se datuje od roku...

    Marek Zelený7.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.