Sociální sítě
Nahoru

Seiko cenově zpřístupnilo umění: Kolekce Presage překvapí fascinujícími číselníky

Už osm let se Seiko snaží přenést za příznivou cenu svou vizi umělecký ztvárněných číselníků na zápěstí fanoušků značky, kteří si nemohou zatím pořídit velmi exkluzivní hodinky luxusní značky Grand Seiko. Každoročně tak překvapuje novým pojetím řemeslných technik, které má řada Presage vyzdvihovat.

Nejnovější edice, kterou čítá hned pět modelů řady Seiko Presage Classic Series zaujme číselníky inspirovanými hedvábím. Ve třech provedeních je to lesklá hedvábná tkanina, ve dvou, s průhledem do nitra strojku, je to textura surového hedvábí.

Každým hodinkám propůjčují hřejivý lesk tradiční japonské barvy. Patří mezi ně shiro-iro, barva nebělené přírodní tkaniny, která inspirovala dva číselníky v kolekci; sensaicha, tmavě hnědozelená, která byla módní v období Edo; araigaki, sepraná a vybělená barva ovoce kaki; a sumi-iro, šedočerná, původně používaná v oděvech mnichů,“ prozrazuje Jan Šanta z webu Chronoblog.cz.

Novinky budou dostupné za cenu pohybující se pod hranicí 35 000 Kč, čímž chce Seiko vytvořit hodinky pro začínající sběratele.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.