Sociální sítě
Nahoru

Na Znojemské kulturní léto naváže tradiční Znojemské historické vinobraní

Město Znojmo ve svém historickém centru a okolí města v létě nabídne kulturní program pro děti, party u rotundy, divadlo, tančírnu i posezení u cimbálové muziky. Návštěvníky čeká v červenci například jezdecké představení s koncertem na hradním nádvoří nebo srpnový program Divadlo v ulicích.

Na bohatý letní kulturní program naváže tradiční Znojemské historické vinobraní. Oslavy vína se letos uskuteční od 13. do 15. září. Jubilejní 40. ročník Znojemského historického vinobraní opět připomene návštěvu krále Jana Lucemburského. Vedle krále Jana, v jehož roli znovu vystoupí herec Miroslav Hrabě, se v roli královny Elišky představí místní rodačka Zuzana Mráková. Mezi účinkujícími se poprvé objeví i Ota Habsburský v podání herce Martina Krause.

Multižánrový program se odehraje na 13 scénách. K tomu budou otevřeny dvorní trakty městských domů, kde vznikají vinařské mázhauzy a dvakrát během festivalu je představena inscenace průvodu krále Jana Lucemburského, která čítá na 500 postav.

Historický program ukáže návštěvníkům středověká historická ležení, rytířské turnaje, uličku chudiny, inkviziční soud a nabídne představení pro děti. Uličky města obsadí trhovci.

Vedle premiéry autorské hudby k závěrečnému ohňostroji od skladatele Robina Schenka nabídne festival populární muziku. Na hudebních scénách vystoupí Ewa Farna, Vojtěch Dyk, David Koller, skupiny IMT Smile, Monkey Business, Wohnout a další.

Třídenní permanentka na Znojemského historického vinobraní nyní v předprodeji stojí 750 korun (zlevněná pro studenty nebo osoby nad 60 let stojí 650 korun), od 1. září se cena zvýší na 850 korun. Na místě budou k dispozici i jednodenní vstupenky. Do 15 let je vstup zdarma.

Pořadatelé nabídnou zájemcům možnost vlakové dopravy nejen z Vysočiny, ale díky doplnění pravidelných spojů také ze středních Čech a okolí Prahy. Znojemské historické vinobraní loni navštívilo 76 000 lidí, letos organizátoři ve městě, které má 34 000 obyvatel, očekávají přes 80 000 návštěvníků.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz