Sociální sítě
Nahoru

The Artisan zve na pražský Restaurant Week

Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se bude konat od 2. do 27. října 2024 v Praze. Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým připravili pro tuto příležitost dvě jedinečná tříchodová menu, která oslavují sezónní suroviny a lokální ingredience.

Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby přinesl harmonii chutí, které překvapí i potěší:

Menu A (vegetariánská varianta) začíná předkrmem z jemné dýně, sýra a osvěžující kombuchy, které spolu vytvářejí delikátní rovnováhu sladkosti a kyselosti. Hlavní chod tvoří lahodná kombinace šťavnaté kapusty, voňavých hub a černého kořene, která je obohacena svěžím akcentem lípy. Sladká tečka na závěr nabídne harmonii sladké chuti medu, křupavých vlašských ořechů a osvěžujícího rakytníku.

Menu B začíná svěžím předkrmem z lososovitého pstruha s křupavou ředkví, krémovým kefírem a nečekaným dotekem pampelišky. Hlavní chod přinese bohatou chuť daňčího masa v kombinaci s morkem, černým česnekem a jemnou polentou. Dezert, tedy neobvyklá kombinace máku, jablek a moruší, představuje nostalgickou poctu tradičním chutím, kterou doplní měkký loupák.

„Jedním z hlavních pilířů Restaurant Weeku je respekt k jídlu, což tvoří základ kuchyně The Artisan i našich hodnot. Věřím, že úcta k surovinám a snaha minimalizovat plýtvání nejsou jen módním trendem, ale nutností pro budoucnost celé gastronomie. Velmi oceňujeme také možnost rezervací jen den dopředu, což nám umožňuje připravovat jídla efektivně a v maximální čerstvosti,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Kromě vynikajících jídel se mohou hosté těšit i na špičkovou obsluhu – The Artisan totiž od návštěvníků Restaurant Week podruhé za sebou získala ocenění za Nejlepší obsluhu, což svědčí o mimořádné péči, kterou tým restaurace hostům poskytuje.

Cena festivalového menu je 790 Kč, přičemž součástí je i osvěžující koktejl nebo nealkoholický mocktail, který celý zážitek dokonale doplní. Pro více informací a rezervace navštivte www.restaurant-week.cz.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz