Sociální sítě
Nahoru

Luxusní značka Inifiniti se stěhuje do Hong Kongu

Luxusní značka Infiniti, součást koncernu Nissan, přemístila svoji celosvětovou centrálu z japonské Jokohamy  do Hong Kongu. Důvodem přesunu části aktivit společnosti je skutečnost, že Infiniti chce zvýšit svůj celosvětový prodej na úroveň 500 000 automobilů za rok. Tento cíl je součástí šestiletého obchodního plánu společnosti Nissan s názvem “Nissan Power 88”.

Růst prodeje vozů značky Infiniti by měl být částečně podporován zvýšenou poptávkou z Číny a dalších rychle se rozvíjejících asijských trhů, které tak budou z Hong Kongu lépe a efektivněji obsluhovány. Zcela nová centrála Infiniti bude zároveň sídlem společnosti Nissan Global Company Limited (NGL), nového právního subjektu.

„S ohledem na to, že Infiniti dále rozšiřuje svou působnost na globálních trzích v severní Americe, Evropě, Číně a jihovýchodní Asii, jsme vybrali jako optimální místo pro regionální centrálu právě Hong Kong,” uvádí Andy Palmer, Executive Vice President, Nissan Motor Co., Ltd. “Na rozdíl od Nissanu a našich přímých konkurentů vidíme příležitost posílit tímto pozici značky Infiniti v Asii. Jsme pyšní, že jsme jedinou automobilkou se sídlem v Hong Kongu.”

Společná centrála Infiniti a Nissanu (jako nového korporátního subjektu) zahájí provoz v dubnu 2012. Z Hong Kongu bude Nissan řídit zejména globální marketingovou komunikaci. Bude tedy sídlem členů mezinárodního týmu pro marketingovou komunikaci, který bude mít na starosti zejména klíčové trhy – Čínu, Indii a další asijské země.  Centrála v Hong Kongu, kde bude zaměstnáno zhruba 100 lidí, bude plnit především korporátní funkci a bude doplňovat stávající hlavní sídlo společnosti v  Japonsku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.