Sociální sítě
Nahoru

Nicole Kidman tváří hodinek Omega

Proslulá společnost Omega představila na sklonku loňského roku zcela novou řadu elegantních dámských hodinek Ladymatic, kterou navázala na historické úspěchy stejnojmenných hodinek z let padesátých. Tato uhrančivá linie bude k dispozici od poloviny září v síti klenotnictví a hodinářství Altman.

První hodinky Ladymatic představila společnost Omega už v roce 1955. Již od počátku byly charakteristické svým spojením ženského půvabu a elegance, který jakoby patřil do jiné doby. Není to náhoda. Právě padesátá léta dvacátého století jsou obecně považována za jeden z vrcholů módy, který je dodnes inspirací pro většinu pařížských módních salonů. Svého vrcholu tehdy dosáhlo i odvětví módy označované jako Haute Coulture.Jak již samotný název napovídá, předností hodinek Ladymatic byl mechanický strojek s automatickým nátahem, který byl vyroben speciálně pro dámské modely. V hodinkách tak tikal nejmenší automatický strojek, jaký kdy  značka vyrobila. A právě nově představené hodinky Ladymatic jsou ovlivněny svým historickým předchůdcem, který nastavil vysoké standardy nejen v oblasti designu, ale i v technických inovacích. Srdcem hodinek Omega Ladymatic jsou manufakturní strojky Omega 8520/8521 s automatickým nátahem a koaxiálním krokovým mechanismem. Koaxiální krokový mechanismus, jehož první komerční výrobu společnost představila v roce 1999, bylo prakticky první nové krokové ústrojí, které bylo za poslední dvě staletí představeno. Jeho výhodou je významná redukce tření mezi součástkami mechanismu, které přenášejí pohybovou energii. Strojek je navíc osazen křemíkovou setrvačkou Omega Si 14. Díky technicky vyspělým strojkům mohou být hodinky Ladymatic nejen oficiálně certifikovány jakožto chronometry (velmi přesné hodinky), ale firma na ně poskytuje nadstandardní čtyřletou záruku.

Nicole Kidman, která se stala tváří řady, k hodinkám uvedla: „V současné době není zájem o kvalitu pohybového ústrojí limitován pohlavím – ženy mají stejný zájem o přesné a spolehlivé strojky jako muži. A hodinky Omega Ladymatic tyto požadavky dokonale splňují.”

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.