Emmentaler AOC: lahůdka ze Švýcarska

Exklusivní portál iLuxus Švýcarsko prostě miluje. Kromě oblíbených manufaktur vyrábějící ty nejkvalitnější hodinky a malých rodinných provozoven produkujících tu nejjemnější čokoládu však v zemi helvetského kříže zaujmou také dokonalé sýry. A právě jejich dovozem se zaobírá také společnost Swiss Cheese sídlící v Jesenici u Prahy, kde se nachází také obchůdek s opravdu jedinečnou atmosférou, kterou mu dali do vínku manželé Johnovi.
Mezi více než sto druhy sýrů nechybí samozřejmě ani ten nejznámější, totiž Ementaler. Své proslulé jméno získal podle údolí v kantonu Bern, kterým protéká řeka Emme. Aby se odlišil pravý ementál od mnohých napodobenin, je navíc registrován značkou AOC (z francouzského Appelation d’origine controlée = označení původu zboží). Ementál, který je nositelem této státem chráněné značky, je vyráběn podle přísných norem a směrnic pro kvalitu a původ.
Pravý ementál se tradičně vyrábí z čerstvého syrového mléka z regionu, neboť je to právě mléko, které dává sýru jeho charakteristické pikantní aroma. Pochází totiž z krav, které jsou krmeny jen čerstvou trávou a senem, tedy naprosto přirozeně, krmení krmivem ze sila je totiž striktně zakázáno.

Král všech sýrů zraje minimálně 120 dní přirozeným způsobem ve sklípku pro uzrávání sýrů – to je mnohem déle než u většiny jiných druhů sýra. To je poznat na chuti: od jemného přes pikantní, až po ementál AOC zrající ve skalním sklepě.

V prodeji u Swiss Cheese jsou následující druhy sýru Ementál AOC:
-         Emmentaler Classic AOC, zrání minimálně 5 měsíce, oříškově jemné aroma
-         Emmentaler AOC réserve, zrání minimálně 12 měsíců, pikantní aroma
-         Emmentaler AOC extra, zrání minimálně 14 měsíců, výrazně pikantní aroma
-         Emmentaler AOC zrající ve skalním sklepě, zrání minimálně 12 měsíců a z toho 6 ve skalním sklepě. Kůrka černá, plně aromatický.

Nová kolekce šperků BVLGARI MVSA ctí múzy starověkého Řecka

Nová kolekce šperků BVLGARI MVSA ctí múzy starověkého Řecka

Devět legendárních sester, které vládly umění, poezii a hudbě inspirovaly dům Bulgari k vytvoření nové kolekce

MeisterSinger v hodinářství Koscom

MeisterSinger v hodinářství Koscom

Krátce po otevření hodinářství Koscom, které si stále drží pozici největšího ve střední Evropě, dochází

Letní Top Class se zhlédl ve světě z cukru a diamantů

Letní Top Class se zhlédl ve světě z cukru a diamantů

Přední magazín ze světa snů, česká bible luxusu Top Class, opět narušil zažité konvence a

Skeleton Prokop & Brož v barvách české trikolóry

Skeleton Prokop & Brož v barvách české trikolóry

Mladá tuzemská hodinářská značka Prokop & Brož, jejíž poslední koncept jsme nedávno představili, odhalila portálu

Noví vůně Hermès hasí žízeň

Noví vůně Hermès hasí žízeň

Také marně hledáte letní vůní hasící žízeň, ověžující jako kostka ledu, čístou jako živoucí přírodu

Gastronomický výběr

AELIA Duty Free rozšiřuje nabídku pro náročné

AELIA Duty Free rozšiřuje nabídku pro náročné

Nejenom pražské letiště Václava Havla, ale také letiště v Ostravě a Karlových Varech nově nabídne

Odhalená tajemství klubu Maharal

Odhalená tajemství klubu Maharal

Dobře se pobavit s přáteli. Promluvit si u sklenky a doutníku o tom, co právě

Bourání seychelského tuňáka na vlastní oči

Bourání seychelského tuňáka na vlastní oči

Šéfkuchař Marek Procházka stále více překvapuje. Jeho dalším počinem, který se rozhodl realizovat na základě

Podzimní vize restaurace vysoko v oblacích

Podzimní vize restaurace vysoko v oblacích

Pro restauraci OBLACA v Žižkovské věži s jedinečným panoramatickým výhledem na všechny krásy Prahy jsou

Francouzské inspirace pro zvídavé

Francouzské inspirace pro zvídavé

Poslední srpnová neděle bude v Chagall´s Club Restaurantu patřit Francii a jejím chutím. Šéfkuchař Marek

Osobnosti

Fire and Ice v podání Bene Mayra

Fire and Ice v podání Bene Mayra

V roce 1986 natočil Willy Bogner junior úspěšný sportovní film „Fire and Ice“, za který

Michael Vorba opětovně zazářil

Michael Vorba opětovně zazářil

Víkendová podzimní cena Brna, v rámci Masaryk Racing Days, se nesla pro českého pilota Michaela

Michal Vorba na Blancpain Sprint Series

Michal Vorba na Blancpain Sprint Series

Tento víkend zavítal na Slovensko další díl seriálu Blancpain Sprint Series, tedy momentálně nejprestižnější šampionát

Jaeger-LeCoultre na zápěstí šéfkuchaře Jana Charouze

Jaeger-LeCoultre na zápěstí šéfkuchaře Jana Charouze

Nestává se často, aby byl šéfkuchař restaurace vyhlášeným pilotem závodních aut a navíc měl slabost

Pět mladých vizionářů mění svět: laureáti Rolex Awards for Enterprise 2014

Pět mladých vizionářů mění svět: laureáti Rolex Awards for Enterprise 2014

Vzrušující projekty, které využívají nové technologie, aby zlepšily zdravotní diagnostiku v rozvíjejících se zemích, ochranu


Powered by: wordpress & purengine.