Sociální sítě
Nahoru

Abramovič má dvě nové lodi

Musí mít čtyři jachty, přes to vlak nejede! A tak když jiné dvě prodá, další dvě koupí. Roman Abramovič, třetí nejbohatší Rus s investičním majetkem 11,2 miliard USD (212 miliard Kč), v průběhu jednoho měsíce převzal do svého vlastnictví velmi intimní jachtu Eclipse (169 m) i průzkumnickou Lunu (115 m).

Norsko, přístavní město Kristiansand. Na letišti Kjevik přistává privátní Boeing 767, Roman Abramovič přesedá do přistavené helikoptéry a je transportován na jižní pobřeží přímo na helipad Luny. Největší expediční jachta světa byla postavena v Německu kooperací brémských dílen Lloyd Werft a Stahlbau Nord, tvář navrhl hamburský ateliér Newcruise Design. Před a za vysokou komunikační věží se nacházejí dva helipady, na každém z boků je usazen jeden krytý motorový člun, spouštěný jeřábem na vodu. Celých 82 metrů na palubě patří opalovacím plochám a otevřeným sladkovodním bazénům s koupací platformou – jaký rozdíl proti gigantické Eclipse! Megaloď, kterou se zpožděním dodala hamburská loděnice Blohm & Voss, je vybavena high-tech antištíty proti fotoaparátům a vojenským obranným systémem s detekcí podmořských balistických raket, pancéřovanou konstrukcí a neprůstřelnými okny. Plovoucí bunkr se třemi únikovými loděmi a soukromou ponorkou! „Jsou to dvě různé lodě. Lunu považuji za svoji, s přáteli se těším na objevitelské expedice, které budou pochopitelně také plné relaxu. Eclipse je myšlena více pro moji rodinu, proto ta bezpečnostní opatření,“ vysvětluje Abramovič, proč utratil celkem 1,11 miliardy USD (21 miliard Kč) za takové koráby.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.