Sociální sítě
Nahoru

První sendvič se zlatým práškem

Na Frome cheese show v Somersetu předvedl šéfkuchař Martin Blunos, co vše lze na jedno kousnutí vložit do úst. Jeho sýrový sendvič, zhotovený ze samých prvotřídních ingrediencí, byl zapsán jako nejdražší v historii do Guinnessovy knihy rekordů. Do věže uložil speciální čedar s bílými lanýžemi a navrch to zasypal zlatým práškem. Čedar získal od Pilgrim’s Choice a jen lanýže ho stály 92 GBP (2800 Kč). Do pater vtlačil plátky křepelčích vajec, černých rajčat, lahůdkových jablek a čerstvých fíků. Aroma a říz dodávají sendviči chilli hořčice, hrachové lusky a amarant neboli laskavec, jedna z nejstarších rostlin pěstovaných pro lidskou obživu. Celkem jen náklady na tento sendvič dosáhly 111 GBP (3300 Kč)

Blunos, syn lotyšských rodičů, je držitelem dvou michelinských hvězd, ochutnat jeho delikatesu můžete v restauraci Lettonie v anglickém Bristolu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.