Sociální sítě
Nahoru

Luděk Seryn: Získal další zakázku

Pražská výstava Umění řemesla hodinářského přinesla vystavujícím hodinářům skvělý byznys. Na Staroměstské radnici velký ohlas vzbudila především česká sekce, o které doposud věděl opravdu jen málokdo.

Po boku uměleckých kousků Martina Brože a ocelových hodinek Martina Weicherta s hlavičkou W&F Atelier vystavoval i čtenářům elitních magazínů TOP CLASS a GUIDE známý Luděk Seryn. Tento zkušený klenotník a hodinář z Mohelnice představil kompletní průřez svou tvorbou, a to od prvních stříbrných hodinek, kterým vyráběl pouze pouzdro, přes obdélníkové Rectangular Gold, kulaté Classic Gold, až po slavný chronograf Nolanus postavený se slavným strojkem Calibre 12 značky Heuer. Během výstavy se mu podařilo nejenom stát se součástí databáze výrobců a hodinek slavných výrobců natahovačů Buben & Zörweg, ale navíc odhalil další skvostný exemplář.

Na zakázku zhotovené hodinky jsou vůbec prvně vyráběny v růžovém 14kt zlatě. Není to však barva, která z nich dělá opravdové unikum, nýbrž tvar pouzdra. Luděk Seryn se totiž pustil do výroby soudkovitých tvarů, které dovolují jemné zvětšení pouzdra při zachování nádechu nadčasové elegance. Velmi působivě vypadají i různé profilované detaily, patrné při bližším prohlédnutí této spanilé časomíry. Případně se však stačí zaměřit na dokonale vyvedené nožky, bočnice a hlavně číselník. Hodinky jsou tradičně vyráběny pod hlavičkou One man company, což prozrazuje, že na nich pracoval Luděk zcela sám a veškeré díly zhotovoval ručně. Výjimkou je samozřejmě uložený kalibr, kterým se stal léty prověřený ETA Valjoux 7750 – automatický strojek, který nabízí funkce chronografu a data.

Při otočení hodinek se nabízí pohled na transparentní dýnko, skrze které lze pozorovat pohyb vlásku setrvačky vykonávající 28 800 kmitů za hodinu. V každém rohu vnitřní části pouzdra je pak rytina, nesoucí iniciále jejich majitele a také pořadového čísla modelu. Těch bude celkem deset a to s drobnými obměnami, dle přání náročného zákazníka. Zatím byly vyrobeny pouze jedny, takže dalších potencionálních devět zákazníků má stále šanci zavolat přímo panu Serynovi na 777 114 103 a pořídit si ty své. Cena hodinek v tomto provedení je 250 000 Kč, v případě modelu s diamanty pak nad 350 000 Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.