Sociální sítě
Nahoru

Khepri, brouk strážící hodinky

Pařížský klenotník Boucheron je proslulý svými neobvyklými pokusy, kreacemi a hlavně okázalými díly. Jedním takovým jsou quartzové hodinky Khepri. Jejich perleťový číselník lze totiž velmi elegantně schovat pod krovky brouka. Inspirace období Art Deco se prostě nezapře, a pokud by byly sebemenší pochyby, stačí se na chvilku zakoukat na zdobný profilovaný náramek.

Název skvostného šperku pochází z egyptské mytologie. Hlavním designovým motivem je skarabeus, jeden z nejvíce mytologických a posvátných symbolů Egypta. Na první pohled upoutá krásně modrý kámen Lapis Lazuli, který byl použit ke ztvárnění krovek. Oči brouka jsou smaragdové a hlavička je z tušově černého onyxu. Samotný náramek hodinek je z 18karátového bíléhozlata a jeho konstrukce je osázena blyštivými diamanty.

Pouhý dotek prstu brouka probudí… zatřepotá krovkami a odhalí perleťový číselník, skrývající se za tmavě modrými kameny.

Pokud se vám scarabeus Khepri zalíbil, neváhejte při své další návštěvě pražského Four Seasons zajít do jediného butiku v České republice, umístěném v tomto hotelu, a pokochat se skvosty. Cena těchto hodinek je 174 000 EUR (1 360 000 Kč).

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.