Sociální sítě
Nahoru

Další hodinky na „Only Wacth“ aukci: MB&F

V minulých dnech jsme vám představili hodinky TAG Heuer určené na charitativní aukci „Only Watch“, která se bude konat 22. září v Monaku pod patronátem monackého prince Alberta II. Pro tuto ojedinělou dražbu, jejíž výtěžek putuje na výzkum a léčbu Duchenneovy svalové dystrofie, se rozhodl vyrobit své hodinky i ateliér MB&F v čele s Maximilianem Büsserem, a to již podruhé. Tentokráte si však přizval na pomoc čínského umělce Huanga Hankanga, který s pomocí extravagantního modelu Horological Machine No4 Thunderbolt vysílá světu jasné poselství a naráží na skutečnost, že jedinou cestou umožňující utéci z tohoto smrtelného a zatím neléčitelného onemocnění je snění. 

 

A jelikož většina dětí sní o tom, že jednou budou létat, rozhodl se Maximilian využít jako základnu pro průvodce dětských snů svůj loni sestavený letoun HM4. Mezi svými křídli pak nese ručně vyráběného zlatého pandu, který má díky otěžím turbíny s číselníky plně pod kontrolou.

 

Vývoj HM4 sice zabral tři roky, ale výsledkem jsou hodinky složené z více jak 300 komponent, která kompletně vybočují z řady. Co víc?! Ačkoli se na první pohled jedná o opravdu komplikovaný strojek (a tím rozhodně je), hodinky indikují pouze čas! Na pravém číselníku s leteckým designem lze tedy odečíst pouze hodiny, minuty a sekundy. Indikaci rezervy 72 hodinového chodu lze pak sledovat z číselníku na druhé „turbíně“. Tří dimensionální strojek využívá manuálního nátahu, který dodává energii dvojici paralelně umístěných pérovníků. Tyto titanové hodinky zaručí opravdu výstřední vzhled a to v tom nejlepším slova smyslu a jsou důkazem toho, že „Only Watch“ sdružuje ty nejlepší hodináře z celého Švýcarska.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.