Hodinky | 2.6.2011 | Petr Casanova

Martin Brož: jedna ručka postačí

Ne všichni potřebují k životu absolutně přesný čas. Mnoho obdivovatelů hodinek však tíhne ke klasice a zápěstí si zdobí modely se základní trojicí ruček. Někteří však nechtějí ani to a bohatě si vystačí s minutovou a hodinovou. Český hodinář Martin Brož se však rozhodl eliminovat i to, a tak velmi decentní číselník jeho hodinek zdobí ručka jediná. Ta je navíc ručně vyráběna z oceli, která je popouštěná do modra a zatímco její dlouhý konec indikuje minuty na stupnici členěné po pětiminutových intervalech, její zašpičatělá protiváha směřuje na římská číslice určující hodiny.

 

Bílý číselník s tampónovým tiskem dokáže zaujmout dvojicí jemných stupnic, které jsou doplněny logem „Martin Brož Praha“ a informací, že hodinky jsou ručně vyráběným unikátem. Na zakázku však vzniká nejenom zdobení číselníku, ale také dekorace mechanického strojku, kterým byl v tomto případě zcela předělaný ETA Unitas 6497. A toho, že strojek je vizitkou hodináře, si byl pražský Martin Brož moc dobře vědom. Základnu strojku technologií PVD ošetřil a zabarvil dočerna, čímž dal vyniknout stříbřenému strojku s ručně rytými mosty. Jeho dominantní část, modřený pérovník, pak navíc ozdobil trojicí malinkatých briliantů. 

 

Velmi elegantní hodinky disponují ocelovým 42mm pouzdrem, které zkrášluje ručně rytá cibulovitá korunka. Gravírovaná je pak i spona koženého 22mm řemínku, který je prošívaný modrou nití. Pochází samozřejmě z osvědčeného pražského Ateliéru Šíma. Safírové antireflexní sklíčko je pak na hodinkách, které vznikají pod rukama mladého hodináře v dílně na Václavském náměstí, samozřejmostí. Podobné hodinky si lze na zakázku objednat na telefonním čísle 777 894 478 za cenu pohybující se kolem 100 000 Kč.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz