Sociální sítě
Nahoru

VŠEM předala cenu Milana Sojky

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) spolu s Národohospodářským ústavem Josefa Hlávky (NÚJH) se stala autorem Ceny Milana Sojky a dnes předala toto významné ocenění za rok 2010 JUDr. PhDr. Josefu Bendovi, PhD. za studii „Restituce majetku bývalých šlechtických rodů po roce 1989“. Cena Milana Sojky vznikla s cílem podpořit rozvoj oblasti společenských věd a zároveň uctít památku výjimečného vysokoškolského učitele a představitele nezávislého ekonomického vědeckého myšlení prof. Ing. Milana Sojky, CSc. Projev díků Milanu Sojkovi vyjádřil rektor VŠEM prof. Ing. Milan Žák, CSc. a spolu s prof. JUDr. Václavem Pavlíčkem, CSc. předali diplom a finanční obnos ve výši sedmdesát tisíc korun vítězi. Součástí slavnostního ceremoniálu, který proběhl v sále Českého kvarteta zámku Josefa Hlávky v Lužanech, byl koncert v zámecké kapli. Tradici národohospodářského ústavu Josefa Hlávky obnovila v roce 1994 nejstarší česká nadace „Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových“, která byla založena v roce 1904. O Cenu Milana Sojky se mohou ucházet práce obhájené a vydané Národohospodářským ústavem Josefa Hlávky. 

„Jakékoliv upozornění na výjimečné vědecké práce jsou za potřebí. Cenou chceme věnovat pozornost a docenit intelekt a zásluhy vědeckých osobností,“ říká rektor VŠEM prof. Ing. Milan Žák, CSc.  „Se všemi studiemi vydávanými Národohospodářským ústavem jsou seznamováni parlamentní a senátní výbory, rektoři vysokých škol, posílají se i kanceláři prezidenta republiky či knihovnám, kde nacházejí rozličná uplatnění,“ dodává Milan Žák. „Práci hodnotím jako kvalitní odborné dílo většího dosahu,“ říká garant vítězné práce prof. PhDr. Vladimír Kašík, DrSc.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.