High society | 20.6.2011 | Petr Casanova

VŠEM předala cenu Milana Sojky

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) spolu s Národohospodářským ústavem Josefa Hlávky (NÚJH) se stala autorem Ceny Milana Sojky a dnes předala toto významné ocenění za rok 2010 JUDr. PhDr. Josefu Bendovi, PhD. za studii „Restituce majetku bývalých šlechtických rodů po roce 1989“. Cena Milana Sojky vznikla s cílem podpořit rozvoj oblasti společenských věd a zároveň uctít památku výjimečného vysokoškolského učitele a představitele nezávislého ekonomického vědeckého myšlení prof. Ing. Milana Sojky, CSc. Projev díků Milanu Sojkovi vyjádřil rektor VŠEM prof. Ing. Milan Žák, CSc. a spolu s prof. JUDr. Václavem Pavlíčkem, CSc. předali diplom a finanční obnos ve výši sedmdesát tisíc korun vítězi. Součástí slavnostního ceremoniálu, který proběhl v sále Českého kvarteta zámku Josefa Hlávky v Lužanech, byl koncert v zámecké kapli. Tradici národohospodářského ústavu Josefa Hlávky obnovila v roce 1994 nejstarší česká nadace „Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových“, která byla založena v roce 1904. O Cenu Milana Sojky se mohou ucházet práce obhájené a vydané Národohospodářským ústavem Josefa Hlávky. 

„Jakékoliv upozornění na výjimečné vědecké práce jsou za potřebí. Cenou chceme věnovat pozornost a docenit intelekt a zásluhy vědeckých osobností,“ říká rektor VŠEM prof. Ing. Milan Žák, CSc.  „Se všemi studiemi vydávanými Národohospodářským ústavem jsou seznamováni parlamentní a senátní výbory, rektoři vysokých škol, posílají se i kanceláři prezidenta republiky či knihovnám, kde nacházejí rozličná uplatnění,“ dodává Milan Žák. „Práci hodnotím jako kvalitní odborné dílo většího dosahu,“ říká garant vítězné práce prof. PhDr. Vladimír Kašík, DrSc.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz