Sociální sítě
Nahoru

Zenith spojil své síly s parkurem

S příchodem nového CEO do manufaktury Zenith se mnohé změnilo. Jean-Frederic Dufour totiž zapříčinil, že se značka navrátila zpět ke svým kořenům, za což získal ocenění „Muž roku 2011“, a rozhodl se rozšířit list slavných průkopníků o další – ze současnosti. Nově se tak po boku zvučných jmen, jako Jean-Louis Etienne, Johan Ernst Nielson, John Blashford-Snell či Alain Thébaut, bude objevovat i teprve osmnáctiletý Martin Fuchs z Curychu, který se proslavil v parkurovém skákání.

Martin Fuchs navazuje svými úspěchy na rodinou tradici započatou jeho dědečkem a vavříny lemovanou nejenom otcem, ale také strýcem, který reprezentoval Švýcarsko na světových šampionátech i Olympijských hrách. Mladý Martin odstartoval svou úspěšnou kariéru už v šesti letech, kdy se mu podařilo vyhrát na poníkovi. Ve 14 letech zvítězil na istanbulském šampionátu v dětské kategorii a o dva roky později získal bronzovou medaili v kategorii juniorů na mistrovství Evropy, kterou v Singapuru na Youth Olympic Games (YOG), tedy Olympijských hrách pro dorostence ve věku 14 až 18 let, proměnil ve zlatou. 

Zápěstí Martina Fuchse nově zdobí ocelový chronograf El Primero Striking 10th se setrvačkou pracující 36 000 kmity za hodinu. Z 5hz frekvence vyplývá přesnost na desetinu sekundy, kterou lze ze stříbrného číselníku dokonce odečíst. Centrální ručka chronografu totiž neoběhne číselník dokola jednou za minutu, ale šestkrát! Ručka se tak viditelněji zastavuje a je tedy snadné odečíst měřený čas s požadovanou přesností. Tyto velmi elegantní sportovní hodinky na černém koženém řemínku z aligátora jsou běžně k dostání s ocelovým pouzdrem za cenu 210 000 Kč a za v 398 000 Kč v růžovém 18kt zlatě – stačí zavítat do exklusivního butiku Klenotnictví Dušák v centru Prahy či Klenotnictví J.Maskaľ v centru Košic.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.