Sociální sítě
Nahoru

Unikátní hybrid Lexus CT 200h

Žádná značka stavějící na luxusu a kultivovanosti doposud nevytvořila vůz, který by dokonale vyhovoval mladším zákazníkům, kteří si libují v posledních trendech a moderním designu. Lexus zcela mění způsob nahlížení na kompaktní vozy – dokladem toho je nový CT 200h s agresivně stylizovaným vnějším kabátem a vysoce funkčním a moderním interiérem. Tento nový model přináší dosud nepoznané zážitky, spojení dvou zcela odlišných zdrojů energie, a také dostupný luxus – to je kombinace vlastností, která dává vzniknout něčemu zcela novému a jedinečnému. To je hybridní přístup, nejen v otázkách technologií, ale i rozpoložení mysli. To je CT 200h, kompaktní vůz s plně hybridním pohonem, přinášející tichou revoluci v otázkách jízdních kvalit.

Vůbec první plně hybridní model mezi prémiovými kompakty byl speciálně navržen tak, aby zaujal nejpokrokovější mladé zákazníky kladoucí důraz na moderní design, stylový interiér i vnějšek vozu, eleganci a dynamiku, pokrokové technologie a efektní jednoduchost formy slučující všechny tyto prvky dohromady, díky kterým je model CT 200h okamžitě rozpoznatelný a jasně se odlišuje od konkurentů ve své třídě. Lexus již dokázal, že přechod na plně hybridní pohon je tou nejlepší cestou, jak dostat vše naráz.

Tento plně hybridní vůz, o jehož jízdních vlastnostech si lze přečíst i v akutálním čísle magazínu Top Cars, s novým designem čelních partií a proudnicovými křivkami je dokonalým vyjádřením přesnosti a stylu v kategorii kompaktů. V jeho chytře navržené a elegantní kabině se snoubí výtečná ergonomie s bohatým prostorem pro cestující a kvalitou na úrovni zakázkové ruční práce s prémiovými materiály, díky nimž mohlo vzniknout výjimečně kultivované prostředí pro cestování. Kovové dekory a tmavé materiály měkké na dotek přinášejí dokonale vyváženou přesnost a luxus do interiéru, který se nabízí s koženým (černá, slonovinová nebo šedá) nebo textilním čalouněním (černá, červená, slonovinová nebo hnědá látka), vždy v kombinaci s dekory přístrojové desky v barvě černá, grafit, hnědé jasanové dřevo nebo tropický bambus.  CT 200h může oblékat jednu z deseti moderních barev, včetně dvou zcela nových: žluté sluneční a hnědé achátové.

CT 200h s plně hybridním pohonem (Lexus Hybrid Drive) ve své třídě jedinečným způsobem kombinuje zážehový motor s elektromotorem – jedná se tak bez výjimky o nejčistší vůz se spalovacím motorem na evropském trhu (emise CO2 činí pouhých 87 g/km).

CT 200h je kromě toho dokonalým společníkem nejen pro jízdy po městě, ale i na dlouhé přesuny – k tomu slouží dvě různá nastavení jízdního stylu: „uvolněný“ jízdní režim nabízející jízdní pohodlí a hladkou akceleraci je vhodný pro každodenní přesuny po městě s minimem hluku a emisí, zatímco „sportovní“ režim klade větší důraz na dynamický jízdní styl, optimálně využívá výkonových parametrů vozu a jeho agility, rychleji reaguje na pokyny od řidiče a je ideální volbou pro překonávání delších vzdáleností. K dostání je od 699 000 Kč ve variantě Comfort až po 979 000 Kč v provedení Premium. Pokud o něm již přemýšlíte, nenechtě si ujít srpnové číslo magazínu Top Cars, které přinese jeho velký profil plný doposud tajných informací.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.