Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant miluje jachty

Ženevská manufaktura Frederique Constant se letos stala oficiální časomírou 39. ročníku každoroční kalifornské akce Lake Tahoe Concours d’Elegance Wooden Boat Show. Při této příležitosti představila své další pokračování kolekce Runaboat, jejíž historie se začala psát sice nedávno, roku 2009, ale za svou poměrně krátkou historii si získala velké množství příznivců.

Runaboat Moonphase bude vyroben ve speciální limitované edici čítající 1888 exemplářů v každém materiálu, kterým je ocel, 18kt bílé a 18kt růžové zlato. Jejich gilošované číselníky si vysloužily stříbrnou barvu a jsou semknuty v dostatečně velkých a pohodlných 43mm pouzdrech sport-chic charakteru. Arabský reliéf s dvojicí vložených číselníků pro indikaci jména dne a data vkusně doplňuje apertura s ukazatelem fází Měsíce. Uložený 4Hz mechanický strojek pak nabízí automatický nátah a rezervu nátahu dosahující 42 hodin.

V bočnicích leštěného pouzdra lze kromě korunky objevit i regulační tlačítka pro nastavování správných údajů. Středové ručky, hodinová a minutová, jsou ošetřeny luminiscenčním materiálem, který usnadňuje odečítání času při večerním kotvení v přístavu.

Tyto hodinky budou k dispozici nejenom 12. a 13. srpna na kalifornské výstavě lodí, která pravidelně přiláká více než 5000 návštěvníků, ale dostanou se i do České republiky. I zde budou prodávány v dárkové kazetě s modelem historické jachty, která svou tématickou odpovídá i stovce vystavených veteránů, o které se stará Tahoe Yacht Club od roku 1972. Jejich cenu zjišťujeme. V Praze je možné tyto hodinky objednat a zarezervovat na telefonním čísle 224 826 966 nebo na adrese Na Poříčí 30, kde sídlí hodinářství Koscom (www.koscom.cz).

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.