Sociální sítě
Nahoru

Girard-Perregaux za 11 500 000 Kč poprvé k vidění v ČR!

S historií delší než 150 let – Tourbillon se třemi zlatými mosty, ikona značky Girard-Perregaux – se řadí mezi ty největší skvosty švýcarské hodinářské tradice. Tento výjimečný mechanismus je jak součástí technické podstaty hodinek, tak přispívá také důležitou měrou do jejich estetické části a stává se jejich neoddělitelným charakteristickým prvkem. Kolekce Girard-Perregaux však nejsou pouze o této hodinářské komplikaci. Hodinky nabízí mnohé variace, jako jsou chronograf, ukazatel světového času, věčný kalendář, indikátor rezervy nátahu, fáze Měsíce, zvonkohra a také samozřejmě jejich kombinace.

Skutečně skvělým modelem ve světě hodinařiny, kterým se může pochlubit jen naprosté minimum majitelů po celém světě, je unikátní Bi-Axial Tourbillon. Tyto skvostné hodinky v hodnotě převyšující než 11 milionů jsou nyní výjimečně k vidění v Praze! Samozřejmě nejsou vystavené přímo v butiku Girard-Perregaux – nicméně každý zájemce si může domluvit osobní schůzku (tel.: 222 312 535) a model si prohlédnout v privátním prostoru nad sklenkou šampaňského. Podstata mechanismu s Tourbillonem sahá do historie delší než dvě století. V té době znamenalo uvedení této novinky v hodinářství velký převrat. Tato platforma byla totiž schopna kompenzovat nepřesnosti, způsobené zemskou gravitací. Sestrojit tourbillon je nesmírně komplikovaná záležitost a toto umění ovládá jen hrstka hodinářů. Tourbillon Girard-Perregaux se skládá ze 72 komponentů, měří pouhý 1 cm a váží jen 0.3 gramů! Bi-Axial Tourbillon, tedy dvouosý tourbillon tvoří pak 110 komponentů o váze 0,8 gramů a je tedy ještě o něco složitější nežli tourbillon klasický.  Skládá ze dvou soustředných klecí, jejichž konstrukce umožňuje rotaci ve dvou směrech. Tento mechanický „baletní tanec“ naskýtá úžasnou podívanou – a nejen to – také perfektní přesnost v měření času. Pozorovatel často odmítá věřit, že je takto složitou věc možné sestavit ručně!

Celý mechanismus je možné si prohlédnout skrz průhled v pouzdru. Edice těchto hodinek, vyrobených v kombinaci bílého a růžového zlata, je limitována pouhými 33 kusy.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.