Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton pro aukci Only Watch 2011

Je to již po čtvrté, co se legendární Louis Vuitton účastní unikátní aukce Only Watch v Monaku. Jak již portál iLuxus informoval, jejíž výtěžek poputuje ve prospěch nadace Association against Muscular Dystrophy (AMM), která pomáhá financovat výzkum v oblasti léčby svalové dystrofie. Výsostným patronem této akce, která se koná každé dva roky a letos proběhne 23. září, je Jeho Výsost princ Alberta II Monacký.

U příležitosti letošního ročníku Only Watch prezentuje Louis Vuitton jeden ze svých proslulých modelů – Tambour Diving II. Jedná se o výrazně sportovní chronograf kombinující ultramoderní design s funkčními prvky, které ocení každý potápěč: jednosměrně otočná luneta a velké luminiscenční ukazatele pro snadné odečítání času. Tento jedinečný kousek disponuje 45,5mm pouzdrem z černého zlata, které je vodotěsné do stovky metrů. Uloženým strojkem s automatickým nátahem se stal mechanický kalibr 8181 od exklusivního výrobce La Joux-Perret, který jej pro větší přesnost chronografu vybavil sloupcovým kolem. Rezerva jeho nátahu je 48 hodin.

Jelikož na designu tohoto unikátu pracoval dokonce i Paul Pettavino, syn prezidenta nadace AMM, a zakladatel aukcí Only Watch, neodpustil si decentní rytinu s privátní zprávou pro budoucího majitele hodinek. Jejich nosnou barvou je oranžová, která se již stala symbolem spolupráce Only Watch a značky Louis Vuitton. Hodinky potěší také detaily, jako je mimostředně umístěná sekundová ručka na pozici 6, jejíž vložený číselník využívá motivu potápěčské vlajky a barevně ladí s oranžovým kaučukovým náramkem.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.