Sociální sítě
Nahoru

Ondřej Berkus: hodinky s meteoritem!

Práce jako na kostele má evidentně i Ondřej Berkus. V průběhu července se mu totiž podařilo dokončit další hodinky. A to opravdu unikátní. Mezitím navíc stihl pracovat i na několika nožích a udělat rozhovor do zářijového vydání (vychází 18.8.) zřejmě nejlepšího magazínů o zbraních v České republice – měsíčníkem Zbraně & náboje. #18 The Apollo ocení každý, koho fascinuje originální přístup k výrobě hodinek. Ty Ondřejovy nesou nádech chladu a severu, což je dáno zřejmě volenými materiály. Pouzdro hodinek totiž vychází z kombinace hned několika speciálních materiálů. Základ je z nerezové damascenské oceli Chada Nicholse, luneta a svorníky z oceli Damasteel a kroužek uchycující sklíčko dýnka je z titanu.Nejkrásnější jsou však Widmannstättenovy obrazce viditelné ve struktuře železného meteoritu Gibeon, ze kterého vznikl sendvičový číselník s titanovými detaily a podkladovým luminiscenčním kompozitem. O indikaci času se starají modřené anodizované ručky z titanu, jejichž střed je vyplněný luminiscenční vrstvou.Srdcem hodinek The Apollo je klasický mechanický kalibr ETA Unitas 6498 s manuálním nátahem. Skrze transparentní dýnko je pak možné sledovat jeho mosty, 4Hz setrvačku a modřené šroubky. Na hodinkách #18 The Apollo pracoval nadějný nožíř a hodinář déle jak půl roku, a ačkoli jejich život započal jako 18. v pořadí, do světa byly vyslány až nyní, a to po čísle 25. Na první pohled zaujmou nejenom ojedinělým číselníkem a svou zvláštní aurou, ale také koženým řemínkem z teletiny s modrým prošíváním a sponou z damasteelu.Tyto hodinky vyráběl Ondřej „Papi“ Berkus na zakázku a jejich hodnota je 60 000 Kč. Na vyžádání však dokáže navrhnout design šitý přímo na míru každému zákazníkovi. Stačí zavolat na 777 089 840 či navštívit www.papi-knives.com.Za unikátní fotografie děkujeme fotografickému ateliéru Photowatches.eu (www.photowatches.eu), na jehož stránkách si lze prohlédnout i fotografie starších kreací Ondřeje Berkuse, a to jak hodinky, tak nože.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.