Sociální sítě
Nahoru

Rado D-Star z materiálu Ceramos

Ve vybraných modelech řady Rado D-Star, o kterých portál iLuxus informoval minulý týden, lze objevit i úchvatná pouzdra vyrobená z nově představeného materiálu Ceramos. Jedná se o další milník ve vývoji tvrdého platinově zbarveného materiálu, který je významnou konkurenční výhodou – jak po stránce estetické, tak i po stránce technické. Již v roce 1993 švýcarská značka Rado představila vůbec první hodinky Rado Sintra vyrobené z kompozitního materiálu cermet. Pouzdra hodinek z cermetu se vyrábí spékáním směsi prášků kovů a keramiky za vysoké teploty. 

Výroba hodinkových pouzder z cermetu však má i svá omezení –  spékání práškového materiálu totiž omezuje komplexnost tvarů výsledného pouzdra, vzhledem k požadované tvrdosti materiálu je možné jej řezat a brousit v omezené míře. Proto značka Rado po dlouhá léta pokračovala ve vývoji další generace tvrdého platinově zbarveného materiálu, který představila na letošním veletrhu v Basileji.  Nový materiál Ceramos se vyznačuje stálou šedou barvou velmi blízkou leštěné platině. Jeho výhodou je kromě vysoké odolnosti proti poškrábání rovněž nízká hmotnost i rychlá přizpůsobivost tělesné teplotě. Z technického pohledu je Ceramos směsí keramického materiálu s kovem, konkrétně karbidu titanu s kovovou příměsí. Samotný výrobní proces probíhá vstřikováním prášků do jednorázových forem za vysoké teploty 1500 stupňů celsia a tlaku 1000 barů. Značka Rado tak opět ukázala, že patří mezi absolutní špičku švýcarských hodinářských firem v oblasti nových high-tech materiálů. I přes výše uvedené je většina kolekcí této švýcarské značky cenově dostupná.

Hodinky s mechanickým strojkem od sesterské společnosti ETA disponují automatickým nátahem. Jejich 4Hz setrvačka se stará o přesný pohyb středové sekundové ručky, která vykoná osm kroků ve vteřině. Kromě trojice hlavních ruček nabízí strojek také indikaci data. Svůdný model s technickou DNA lze pořídit za 30 900 Kč v síti Klenotnictví Dušák (www.dusak.cz), tedy v ulici Na Příkopě 17 nebo v OC Arkády na pražském Pankráci.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.