Sociální sítě
Nahoru

Breitling miluje létání

Pro fanoušky aviatiky je L-1049 Super Constellation jedním z nejvíce fascinujících symbolů dobývání výšin. Toto nádherné civilní letadlo se čtyřmi výkonnými turbomotory se v padesátých letech minulého století prosadilo na dálkových trasách a vydobylo si přezdívku „Královna Atlantiku“. Jedno z těchto posledních tří letu schopných letadel a jediným exemplářem v Evropě je Breitling Super Constellation nazývaný „Super Connie“. Je navíc jediné, které přepravuje pasažéry. Bylo zkonstruované v roce 1955, v devadesátých letech ho nadšenci zrekonstruovali a v roce 2004 našlo cestu zpět na starý kontinent. Od té doby se zúčastní pravidelně leteckých show a vyvolává nadšení u diváků.

Slavná společnost Breitling, která je pevně spjata s aviatikou, uvedla na trh limitovanou řadu legendárního chronografu Navitimer, jehož prodejem podpoří právě údržbu „Super Connie“. Tato série v počtu 1049 exemplářů má na číselníku nápis „Breitling Super Constellation“ a zlaté logo „B“, které používala firma v padesátých letech. Tato iniciála je rovněž umístěna na letadle. Na spodním dýnku je vyryta silueta „Super Connie“.V ocelovém 42mm pouzdře pracuje proslulý 4Hz kalibr 23, který si vysloužil chronometrickou COSC certifikaci. Vychází ze strojku ETA Valjoux 7753 a nabízí tedy chronograf a datum. Krásným detailem na černém číselníku jsou modřené ručky a stejně zbarvené arabské číslice na věnci data.

Cena těchto hodinek z limitované edice 1049 exemplářů je 133 000 Kč na prošívaném koženém řemínku a 161 250 Kč na ocelovém tahu Navitimer. Získat je pak lze v Klenotnictví Dušák v ulici Na Příkopě 17 – www.dusak.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.