Sociální sítě
Nahoru

Fortis roztaje pod dotykem

Ačkoli se švýcarská značka Fortis proslavila spíše na poli hodinek, které jsou určené pilotům a astronautům, má vskutku velkou slabost pro umělce a neobvyklé designy. Právě proto znovu oslovila autora, se kterým v minulosti již spolupracovala, a nechala vzniknout zcela nové limitované edici 999 hodinek s názvem Frission. Jejím tvůrcem se stal opět Rolf Sachs, který rád svými nápady šokuje a zároveň dokáže přijít s fantastickými inovacemi. V případě nových hodinek, které mají oslavovat 100leté výročí značky, jemuž bude věnovaný celý rok 2012, je nutné se zaměřit na speciální minerální sklíčko se speciálním finišováním. To je totiž při běžném nošení jakoby zmražené a potažené imaginární ledovou vrstvou. Pod dotykem však jednoduše „roztaje“ a nabídne pohled na sněhově bílý číselník s kreslenými arabskými číslicemi a zakroužkovaným datem. To tu opravdu ještě nebylo!Pro fajnšmekry a milovníky hodinek, kteří se nebojí vybočovat od ostatních, bude připraveno 999 kousků, přičemž cena za kus je 30 600 Kč. Technici zcela jistě ocení informace o 40mm ocelovém pouzdře, které je vodotěsné do 200m, a chrání mechanický strojek s automatickým nátahem. Uchycené je na silikonovém řemínku. Tyto hodinky bude možné pořídit v síti rodinného hodinářství Altman (www.altman.cz), a to tématicky, tedy s příchodem prvních mrazíků.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.