Sociální sítě
Nahoru

Kulinářský summit 2011 v Rusku poctil návštěvou Medvěděv

Světové špičky šéfkuchařů, kteří vaří pro státní představitele a královské rodiny, se sešli na dalším kulinářském summitu, čínský Peking z loňska letos vystřídaly hned dvě ruské metropole – Petrohrad a Moskva. Na setkání nechyběl ani český kuchařský fenomén Jaroslav Zahálka, jehož kuchyni můžete ochutnat ve vyhlášených pražských restaurací – La Bodeguita del Medio a La Casa Argentina.

Každoroční setkání šéfkuchařů probíhá v duchu nejvyšší pýchy gastronomie a pro každého šéfkuchaře je ctí se začlenit do takové společnosti, sdílet osvědčené postupy a rady a společně se státníky země, v níž se summit koná, usednout u jednoho stolu ke společné večeři.

Je to příležitost setkat se se světovými špičkami v oboru gastronomie a pro každého šéfkuchaře je ctí zde nejen reprezentovat svou zemi jako její zástupce, ale také možnost získat inspiraci a přivézt tak něco zajímavého a nového, co ozvláštní také naši kuchyni“, komentuje s úsměvem summit šéfkuchař Jaroslav Zahálka, oceněný čestným certifikátem klubu Des Chefs des chefs, jenž sdružuje osobní kuchaře prezidentů, králů a ostatních hlav států. „Kdy se vám poštěstí usednout ke společnému stolu s tolika státníky a legendami z oblasti gastronomie?“, komentuje s úsměvem Zahálka.

Šéfkuchař restaurací La Bodeguita del Medio a La Casa Argentina Jaroslav Zahálka má také na starosti oficiální recepce našeho státu.

Většina světových lídrů dbá na své zdraví a zdravou stravu. I letošní meeting v Rusku se tak nesl v duchu zdravé výživy a její celosvětové propagaci. Cílem klubu je, aby se kuchaři se vzájemně poznali a předávali si informace mezi státy i regiony o místních zvycích, gastronomii, jídelníčku státníků a dalších zajímavostech kulinářského světa.

Kulinářský summit proběhl na konci letošního léta. Další ročník se bude konat ve Francii.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.