Sociální sítě
Nahoru

Nový Mercedes třídy B: bez kompromisů

Dynamický, progresivní a zároveň prostorný a pohodlný jako nikdy předtím – nový model Mercedes-Benz třídy B nedělá kompromisy. S novou motorizací a inovativními technologiemi, které byly dosud dostupné pouze ve vyšších modelech, přináší svěží vítr do třídy kompaktních vozů.Žádný jiný model Mercedes-Benz se v historii tolik nezměnil a zákazníci z toho budou jen profitovat – pokud jde o velmi nízkou spotřebu paliva a emise CO2 v kombinaci s potěšením z jízdy, dostatkem prostoru a nejvyšší úrovní bezpečnosti, která kdy byla k dispozici v této třídě. Celkový koncept jen podtrhuje sportovní ambice inovované třídy B, která přesto zůstává jedním z nejprostornějších vozů ve svém segmentu – místo pro nohy na zadních sedadlech dokonce předčí i třídu E a S.Kvalitní materiály, precisní provedení každého detailu – interiér nového Mercedesu třídy B míří na zcela novou úroveň, než jsme byli zvyklí. Mnoho prvků je inspirovaných vyšším segmentem vozů. Tříramenný volant se používá například v modelu CLS a průduchy klimatizace jsou inspirovány sportovním modelem SLK.Třída B disponuje novým dieselovým a benzinovým motorem s manuální šestistupňovou i automatickou sedmistupňovou převodovkou. Nechybí funkce ECO start/stop. Jako první na světě v segmentu kompaktních vozů má třída B radarový systém upozornění na nebezpečí kolize a brzdový asistent v základní výbavě. COLISION PREVENTION ASSIST je systém, který akusticky a vizuálně varuje řidiče před možnou překážkou a připraví brzdového asistenta pro co nejpřesnější brzdnou reakci. Poprvé se ve třídě B objevuje také systém PRE-SAFE. Posádce je volitelně k dispozici také multimediální systém COMAND Online, který umožňuje přístup na internet a plné využití aplikací jako jsou Google Maps.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.