Sociální sítě
Nahoru

Raymond Weil a česká hvězda Lubomír Brabec

Švýcarská rodinná firma Raymond Weil založená v Ženevě roku  1976 zaujímá v exkluzivním světě švýcarských hodinářů zcela výjimečné postavení. Dlouhá léta si udržuje svůj nezávislý charakter a zároveň se aktivně podílí na rozvoji lokálních ekonomik i světového hodinářského průmyslu. V jejím čele stojí prezident Olivier Bernheim a jeho dva synové Elie (ředitel marketingu) a Pierre (obchodní ředitel), oba přímí vnukové pana Raymonda Weila. Po období velkolepého a konstantního růstu na všech trzích se značka rozšířila do celého světa. Nyní se rozvíjí a expanduje v oblasti výzkumu a vývoje nových produktů, marketingu a komunikace. Dále se s ohledem na svoji mezinárodní reputaci tito slavní ženevští hodináři chystají dobýt regiony s velice specifickým ekonomickým potenciálem jako např. Čína, Indie a další asijské země.

Dnešní mimořádný ohlas a vliv značky v oblasti prestižního hodinářství byl podpořen její strategickou tržní pozicí, oživením produktových řad, představením nových mechanických modelů, posílením kolekce v části nižší cenové kategorie, novým stylem komunikační strategie a založením RW klubu (jednoho z prvních klubů pro majitele luxusních hodinek).Už podle názvů jednotlivých kolekcí (Verdiho Nabucco, Mozartův Don Giovanni) je zřejmé, že Raymond Weil je od dob svého založení oddán umění a kultuře. Celá společnost má velmi úzký vztah k hudbě. Vyrábí mimo jiné i unikátní modely hodinek věnované slavným hudebníkům a je partnerem mnoha hudebních událostí mezinárodního významu. Jako aktivní patron umělců podporuje i mladé talenty. Například prostřednictvím ceny pro mladé fotografy “Raymond Weil International Photography Prize”, která se stala jednou z nejvýznamnějších mezinárodních fotografických akcí, a to nejen díky vysokým odměnám pro výherce nebo atraktivním partnerům (Aperture, Paris Photo, Artforum atd.), ale hlavně proto, že zde získaná ocenění v duchu filozofie společnosti poskytují dlouhodobou a spolehlivou podporu mladým umělcům.

I v České republice hodlá firma Raymond Weil jít svojí cestou a rozhodla se navázat spolupráci s vynikajícím umělcem světového jména – kytaristou Lubomírem Brabcem. Ten patří bezesporu k nejvýznamnějším interpretům české současnosti. Už po desetiletí se svojí klasickou kytarou dobývá úspěchy na nejvýznamnějších pódiích doma i ve světě,. Je proslulý svou až posedlostí vyhledávat pro své koncerty neobvyklé prostředí a nevšední dramaturgii. Veřejnost pak vždy zaujme vysokou uměleckou úrovní. Svým přístupem k posluchačům tak řečené vážné hudby předběhl obecné zvyklosti o jeden režim. Svými koncerty rozšiřuje hranice, setkává se v nich hudba velmi odlišných typů a plánovitě zařazuje experiment. Nejenom virtuózně ovládá svůj nástroj, ale dovede i poutavě hovořit. Na prestižních podiích vystupuje s nejrenomovanějšími sólisty, komorními soubory i orchestry. Kvalita jeho výkonů přitahuje široké koncertní publikum. Lubomír Brabec se též angažuje na poli badatelském. Soustavně vyhledává v archivech dosud neobjevenou a neznámou tvorbu. Jeho zásluhou zaznělo v obnovených premiérách mnoho skladeb, které po staletí ležely v zapomnění v archivech. Odborné kritiky jej považují za hudebníka vybraného vkusu, tónu a techniky, a řadí jej k nejbrilantnějším kytaristům světa. Svými strhujícími výkony a přirozenou virtuozitou si získává obdiv koncertní veřejnosti. Pozornost medií pak často upoutávají jeho nekonvenční cestovatelské a sportovní aktivity. Jako první hudebník na světě uskutečnil v roce 1997 koncert v šestém světadílu v Antarktidě.Lubomír Brabec má na svém zápěstí hodinky řady Freelancer, které již podle svého názvu charakterizují základní rysy jeho osobnosti i filozofii značky Raymond Weil – nezávislost a svobodné smýšlení.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.