Sociální sítě
Nahoru

Legendární Jensen Interceptor hlásí návrat

Milovníci klasiky se dočkají dalšího znovuzrození legendy 70. let. Švýcarská firma Healey Sports Cars Switzerland, která je majitelem značky Jensen, pověřila skupinu CPP vývojem a produkcí nové generace luxusního sportovního vozu Jensen Interceptor. Jeho předchůdce sjížděl z výrobních linek v letech 1966 až 1976.

Nové auto bude znovu čtyřsedadlové gétéčko posazené na zcela novém hliníkovém šasí. Karoserie bude ze stejného materiálu a samozřejmě ručně dělaná. Práce na autě je už prý velmi pokročilá a nový vůz má spatřit světlo světa do 12 měsíců.

Parta designerů z Coventry připravila nákresy nového vozu. „Náš tým respektuje a oceňuje slavnou historii a atributy původního Interceptoru. Rozhodli jsme se ho dostat na úplnou hranici a využít nejmodernější technologii, abychom současným milovníkům rychlých aut zajistili vzrušující zážitky,“ řekl zakladatel CPP Brendan O’Toole.

Interceptor se veřejnosti představí v roce 2012 a roku 2014 ho dostanou první zákazníci. Má to být „ultra-exkluzivní“ vůz s omezeným počtem vyrobených vozů a skutečně exkluzivní cenou. Vyrábět se má v továrně Browns Lane v Coventry, která ještě roku 1998 chrlila všechny modely Jaguaru.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.