Sociální sítě
Nahoru

Jemně avantgardní Jasper Morrison a svůdné Rado r5.5

Švýcarský výrobce hodinek a průkopník nového designu, se sídlem ve švýcarském Lengnau, byl založen v roce 1957. Již po pěti letech od založení značky ohromil svět vskutku revolučním modelem, protože jako první na světě představil nepoškrabatelné hodinky. Další prvenství pro značku znamenalo zavedení keramiky jako výrobního materiálu v roce 1986 a v roce 2004 se podařilo realizovat dlouhodobou vizi značky, když vytvořila nejtvrdší hodinky na světě, model V10K. Značka Rado se odlišuje od tradičních výrobců hodinek a proslula používáním inovativních materiálů i jedinečným a kreativním designem. Mezinárodní designérská komunita přenesla design hodinek do svého pohledu na design a dnešní mladí kreativní umělci si často berou značku Rado a její výrobky za inspiraci. Krásným příkladem je třeba legenda Jasper Morrison.Design jedním nejcharakterističtějších rysů značky Rado, která nedala spát ani slavnému postmodernistovi Jasperovi Morrisonovi. Ten je opravdu aktivní už od roku 1986, kdy si založil své londýnské studio, na které navázal pobočkou v Paříži a později se stal vedoucí postavou sdružení New Simplicity prosazujícího seriózní přístup k designu. Po navrhování svítidel či nábytku tak přišla řada na hodinky a výčet gigantů (Rosenthal, Muji, Rowenta a Olivetti) tak doplnila značka Rado. Pro shlédnutí jeho práce tak zájemci nemusí cestovat do londýnské galerie Tate Modern, ale stačí navštívit jeden z obchodů Klenotnictví Dušák a nechat si předložit hodinky Rado r.5.5.Novinkou je rozměrnější XXL Chronograph dosahující 40,5 x 49,2 mm. Je vyrobený z z černé high-tech keramiky, kterou doplňuje matně černý číselník s luminiscenčními indexy a ručkami. Tyto hodinky s quartzovým švýcarským strojkem vyjdou na 50 600 Kč – www.dusak.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.