Sociální sítě
Nahoru

Lamborghini Aventador za 90 milionů? Proč ne…

Koupit auto za více než desetinásobek jeho ceny a navíc bez možnosti se v něm svézt? Bláznovství? Ne tak docela.

Řeč je totiž o modelu vozu Lamborghini Aventador LP 700-4. V poměru 1:8 ho vyrobil německý inženýr Robert Gulpen. A na materiálu skutečně nešetřil. Model, který má otevírací dveře i otáčecí kola, je vyroben z uhlíkových vláken, obalených nití z 24karátového zlata o tlouštce pouhé tisíciny milimetru. Kola, sedačky či volant jsou opět z ryzího zlata a z platiny, potahy i jiné části vozu jsou zdobeny diamanty a mincovním stříbrem, skla jsou neprůstřelná. Jenom materiál přišel v přepočtu na více než 40 milionů korun, výrobou strávil Gulpen kolem 500 hodin. Model se okamžitě dostal do Guinessovy knihy rekordů, a to dokonce třikrát – nejdražší model, nejdražší logo (také vyrobeno ze zlata a diamantů), a to celé na frankfurtském autosalonu v nejbezpečnější vitríně na světě.

Model Lamborghini Aventadero poputuje v blízké době na aukci, vyvolávací cena bude v přepočtu kolem 87 milionů korun. Část půjde, podle dohody Gulpena a Lamborghini, na charitu.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.