Sociální sítě
Nahoru

Karlínské čtvrtky navštíví francouzská elita

Ano, skutečně! Karlínské čtvrtky, tedy nový koncept farmářských trhů nabízející spojení vybraných farmářských produktů spolu s kulinářskými delikatesami domácí i zahraniční provenience, přináší do Karlína vína předních francouzských herců jako je Pierre Richard nebo Gepard Depardieu. Toho bylo docíleno díky exklusivnímu vinnému baru Mon Rouge Pif (www.monrougepif.cz) na Praze 3, který se od počátku snaží spojit dokonalou chuť svých vín spolu s vytříbenou kuchyní. Právě tímto způsobem, tedy spojením vynikající kuchyně a vín, reprezentuje filozofií francouzských herců v jejich poněkud méně známé podobě majitelů vinic.Pokud máte zájem přijít ochutnat lahodná francouzská vína spolu s pravými francouzskými palačinkami, tak vaše kroky musí neomylně směřovat ve čtvrtek 6. října na Karlínské náměstí ke kostelu sv. Cyrila a Metoděje.To však zdaleka není jediný důvod proč by jste měli zavítat na Karlínské náměstí ke kostelu sv. Cyrila a Metoděje. Kromě možností zakoupit či ochutnat některé vybrané delikatesy a produkty domácí a zahraniční provenience, jako jsou holandské sýry, francouzské a maďarské speciality či chorvatské ryby připravované na grilu, je zde ještě jeden důvod. Tyto čtvrtky jsou zajímavé i v jiném ohledu. Karlín je historicky nejstarším předměstím Prahy. Od svého připojení k Praze byl od svých počátku pozoruhodnou čtvrtí hlavního města, a to s průmyslovými budovami z 19. století a stejně tak s nádhernými činžovními domy ze stejné doby. Karlín je v současnosti zároveň místem velkého rozvoje a výstavby, nabízí se zde tedy unikátní možnost spojení starého Karlína s novým pulzujícím městem, jež má velký potenciál – můžeme zde hovořit o českém „east endu“. A jak do toho zapadají Karlínské čtvrtky? Velmi jednoduše, Karlínské čtvrtky si kladou před sebe poměrně ambiciózní úkol, chtějí v přirozeném centru této čtvrti na dohled moderní administrativní zástavbě Rohanského ostrova, vytvořit tradici příjemně stráveného „malého pátku“ v prostředí parku za doprovodu výtečných chutí a inspirací. Přijďte tedy okusit Karlín tak trochu jinak a stát se součástí nové tradice.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.