Sociální sítě
Nahoru

Peugeot + Pierre Hardy = extra boty do auta i do společnosti

Koncepční vůz Peugeot HX1, představený na autosalonu ve Frankfurtu, doplňuje zvláštní příslušenství – speciální boty s názvem koncept Shoe vyvinuté ve spolupráci s legendárním návrhářem Pierrem Hardym.  Automobil  « haute couture » tak doplňují boty v high-tech s čistou linií a vyrobené s vytříbeným vkusem.

Pierre Hardy se při návrhu bot, které jsou schopné přeměny, nechal inspirovat koncepčním a estetickým vývojem hybridního automobilu. Lehké kotníkové baleríny, ideální pro řízení vozu, plní přes den funkci pohodlné obuvi. S nadcházejícím večerem se ve spojení se sandály na vysokém podpatku z karbonových vláken promění v elegantní boty do společnosti. “

„Spojení kreativních světů mi připadá přínosné pouze v případě, že respektuje kompetence každého ze zúčastněných. Pokusy, kdy se interiéroví designéři snaží uplatnit ve světě módy, nebo módní návrháři zkouší navrhnout bytový interiér, většinou končí katastroficky,“ vysvětlil Hardy filozofii, se kterou do projektu vstupoval.

Pokročilé technologické postupy používané ve středisku Peugeot Styl umožnily Pierru Hardymu vytvořit sandály s futuristickou konstrukcí, která se zatím v obuvnickém průmyslu nenachází. Barevná kombinace – černé baleríny a chromované sandály, vychází z odstínů, které jsou v  Peugeotu HX1 použity na místě řidiče.

„Automobil a boty mají podobnou funkci, v obou případech jde o to, přemístit se, posunout se vpřed…,“ vysvětlil renomovaný návrhář Hardy.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.