Sociální sítě
Nahoru

Futuristické pojetí Doxa Grafic konečně dorazilo

Největším paradoxem ohromného úspěchu linie Grafic je skutečnost, že na jejím designu nepracoval žádný slavný designér, ale šéf marketingu Paul Henry spolu s generálním ředitelem společnosti Emilem Jauslinem! Své čtvercové hodinky poprvé představily roku 1957 na basilejském veletrhu a první kdo v hodinkách spatřil nadčasovost byly země zaměřené na módu, kterém vévodila logicky na hodinky zaměřená Itálie. Na řadu tak kromě pánských hodinek přišly menší dámské, přívěskové a dokonce i cestovní hodiny. Dnes jsou však v nabídce dokonce i manžetové knoflíčky ladící s jejich protějškem na zápěstí.Linie však stejně, jako mnoho slavných hodinek (Heuer Monaco, Jaeger-LeCoultre Reverso) zanikla a objevila se znovu až roku 1995. Letošní rok přinesl další zásadní krok v rozšiřování celého uměleckého komplexu kombinující futuristický design s elegancí Bauhausu. Grafic Mistero, s ocelovým pouzdrem dosahujícím 40 x 43 mm, nabízejí tradiční paprskové dělení číselníku, které doplňují disky quartzového chronografu a apertura pro datum. K dispozici jsou v ocelově černém provedení i v PVD variantě, přičemž oba modely byly v Čechách oficiálně představeny včera v Restaurantu Tři Věžičky u Jihlavy, kde hlavní dovozce odkryl své letošní novinky. Některé z nich bude možné spatřit už v pondělí v největším českém hodinářství Koscom v Praze.

Krásné snímky značky Doxa ke shlédnutí na stránkách ateliéru Photowatches.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.