Sociální sítě
Nahoru

Zajímavost: máme fotky hodinek Piaget, které oficiálně neexistují!

V době, kdy první přízemní mrazíky dorazily do stověžaté Prahy, se redakce exklusivního magazínu iLuxus rozhodla elegantně si prodloužit léto. Ostatně stejně tak tomu učinili zástupci nejprestižnějších světových magazínů zabírající se problematikou špičkových šperků a dokonalých hodinek. Kroky všech směřovaly jednoduše do kulturní metropole jižního Španělska, kde proslulá manufaktura Piaget od pondělí do dnešního dne prezentovala své novinky pro nadcházející rok 2012, které mimo jiné již brzy přinesou i stránky magazínu Guide a Top Class. Nás však v Seville zaujalo ještě něco zcela nevšedního, totiž mimo prezentaci absolutně nové kolekce a zajímavého ultratenkého skeletonu jsme narazili na hodinky, které by vlastně neměly vůbec oficiálně ani existovat!Při společném obědě, v bezprostřední blízkosti proslulé Sevillské katedrály, s hodinářem Vescem Beluo nás uhranulo nevšední vzezření jeho hodinek Piaget Emperador Perpetual Calendar v polštářově tvarovaném pouzdře. Co na nich bylo tak zajímavého? V bílém 18kt zlatě byla na trh totiž uvedena pouze reference G0A33018, která disponuje antracitově šedým číselníkem. Jeho hodinky však měly číselník temně modrý! Tímto byl historicky ověnčen pouze model G0A33019 ze zlata růžového. Varianta blyštivě modré s bílým zlatem totiž nikdy oficiálně nevznikla a v žádném katalogu nefiguruje!Dle našich informací existují pouze čtyři prototypy, na kterých sám hodinář Vesco Belo už déle než rok zjišťuje reakce sběratelů a odborných novinářů. Hodinky však nikdy neměly být vystaveny objektivu!!! O jejich produkci totiž nebylo stále rozhodnuto a jisté je, že v nejbližší době se ani rozhodovat nebude. Máme tak vyfocený absolutní unikát!Zbytek hodinek, jak můžete dle našich fotografií posoudit, je se zbylou produkcí stejný. Průměr pouzdra s vnitřním čtvercem dosahuje krásných 46,5 mm. V jeho nitru se skrývá dekorovaný (v případě prototypů chybí některé rytiny a také informace na dýnku) mechanický 3Hz strojek Piaget 855P s automatickým nátahem. Jeho výška je pak pouhých 5,6 mm včetně rotoru. Díky dvojici pérovníků nabízejí hodinky s retrográdními ukazateli 72 hodinovou rezervu nátahu, která zásobí nejenom věčný kalendář, ale také indikaci druhé časové zóny, pro kterou byly vyčleněny samotné dvě ručky a vlastní ukazatel noci a dne.

 Tyto modely, tedy exemplář v růžovém zlatě s modrým číselníkem či v bílém zlatě s číselníkem antracitovým, lze pořídit v pražském luxusním klenotnictví Carollinum v Pařížské ulici, kde značku Piaget reprezentují hodinky i šperky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.