Sociální sítě
Nahoru

Audi R8 GT získalo ocenění SportsCar 2011

Audi R8 GT triumfovalo v kategorii sériově vyráběných supersportovních vozů a může s etak pyšnit titulem„SportsCar roku 2011. Porota odborného časopisu Auto Bild SportsCars předávala letos cenu již podesáté, přičemž slavnostní vyhlášení se uskutečnilo na autosalonu Essen Motor Show.

quattro GmbH, dceřiná společnost Audi, má na starosti vývoj a výrobu vysokovýkonných sportovních vozů Audi. Motor V10 se zdvihovým objemem 5,2 litru poskytuje v modelu R8 GT nejvyšší výkon 412 kW (560 k). V porovnání s modelem R8 5.2 FSI quattro snížili inženýři hmotnost o dalších 100 kg. Výsledkem je stroj, který se může pochlubit podmanivou dynamikou a bleskově rychlými reakcemi prakticky bez prodlevy. Vůz dokáže zrychlit z klidu na 100 km/h za 3,6 sekundy a dosahuje nejvyšší rychlosti 320 km/h. V kombinovaném režimu EU se průměrná spotřeba paliva omezuje na 13,9 litru na 100 km.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.