Sociální sítě
Nahoru

Vítejte v ZOO Louis Vuitton

Louis Vuitton slaví 100 let své řady malých kožených doplňků ‚zvířetníkem‘ Maroquinaris Zoologicae od Billie Achilleosové. „Jsem ten typ člověka, který vidí obrazy v mracích na obloze nebo v bublinkách koupelové pěny,“ vysvětluje Billie Achilleosová. „Často se přistihnu, že vidím tváře i v květinovém vzoru nebo na tapetě. Když jsem začala pracovat na tomto projektu, nejprve jsem navštívila obchod Louis Vuitton a snažila jsem se vidět zvířata v kabelkách“ Jako kdyby zvířata jen čekala, až někdo otevře oči dokořán a spatří, že například klíčenka z plátna Damier Graphite je vlastně medvědí tlapa. Nebo že jiný produkt, tentokrát z plátna Monogram, je noha sarančete. „Nic není předem dané,“ vysvětluje umělkyně. „V jeden okamžik mám před sebou bez ladu a kladu nasnášené kabelky a další doplňky, a za pár hodin je z nich žabka.“ Jak jinak.

Billie Achilleosová, absolventka umělecké školy Wimbledon College of Art (2007), však nikdy nechtěla být ‚umělkyní‘. „Já vyrábím takové věcičky,“ říká skromně. „Věcičky, takové hračičky a trochu podivnůstky.“ Její projekty jsou velmi eklektické – navrhla květy origami jako výzdobu velkého hotelu i divadelní loutky. Již v říjnu 2011 Billie Achilleosová navrhla první zvířátka z produktů Louis Vuitton, která byla vystavena pod skleněnými poklopy ve výloze vlajkového obchodu značky v Londýně na New Bond Street. Sova, králík, kohout, had…její fantaskní zvířátka se posléze jela vystavit i do výlohy maison Louis Vuitton na 5.avenue v New Yorku. Dnes představuje Billie Achilleosová svá nová originální dílka z malého koženého zboží Louis Vuitton u příležitosti oslav sta let savoir-faire značky v této produktové kategorii.

Kůže se stává naším přítelem. V kapse, vždy po ruce, věrný společník a přitom krásný předmět, který si najde cestu k srdci svého majitele a vydobude si tam pevné místo – jako oblíbené zvířátko. Rádi si ho hladíme, chceme ho všude brát, známe dokonale zvuk jeho zipů či patentek…jsme mu prostě oddáni.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.