Sociální sítě
Nahoru

Nejoriginálnější kampaň brýlí od Alain Mikli

Novou kolekci brýlí Alain Mikli provází kampaň „Koukat budou všichni“ s Janou Plodkovou. Jediný „shop in shop“ fenomenálního designéra Alaina Mikliho ve střední a východní Evropě v pražském Žilka Optik Studiu představuje novou kolekci brýlí Alain Mikli pro jaro/léto 2012. Uvedení této limitované kolekce na českém trhu provází provokativní kampaň s Janou Plodkovou, kterou ve svém specifickém obrazovém stylu nafotila Anna Mrázek Kovačič ve spolupráci s marketingovou agenturou Wunderman.

Nová kolekce Alain Mikli „Seen by everyone“ je inspirována duchem aristokracie. „Patřit ke šlechtě nebo s ní být aspoň spojován, těšit se z výsad a privilegií těchto výjimečných a mocných lidí bylo vždy velkým společenským cílem. Šlechtický stav se dodnes těší značné úctě. Pasování jedince do šlechtického stavu je specifický obřad, jedním z důležitých momentů je představení erbu – osobní identity. Tento symbol vyjadřuje moc, respekt i morální hodnoty svého nositele. Alain Mikli koncipoval svou kolekci jako kolekci erbů, uvozuje ji modelem Queen. Nasadit si brýle značky Alain Mikli je tedy v přeneseném významu obřad pasující jedince do šlechtického stavu. Jen pro zajímavost, mravní kodex, kterým se řídili rytíři, se skládal ze statečnosti, loajality a štědrosti. Rytíř opovrhuje bohatstvím a nehromadí ho. Záměrně jím hýří,“ říká majitel Žilka Optik Studia Filip Žilka.

„Koukat budou všichni.“ K tomuto sloganu se váží tři vizuály české promo kampaně zobrazující tvář Žilka Optik Studia Janu Plodkovou se třemi modely Alain Mikli ve dvou kontrastních prostředích. Model Queen z nové kolekce figuruje v prvním vizuálu („Kostel“), v druhém vizuálu („Hřbitov“) je použit model Princess a ve třetím, společném obrazu, pak historický model z roku 1960. „Triptych fotek vychází z myšlenky, že brýle jsou nedílnou částí osobnosti, která vyjadřuje charisma nositele tak mocně, že si jej každý všimne a rád se otočí. Ať už se kolem děje cokoliv…,“ dodává Filip Žilka.

Všechny brýle nesoucí značku Alain Mikli jsou vyráběny ručně ve Francii a představují špičku po stránce designu i z hlediska technického zpracování a použitých materiálů. V nové kolekci Alain Mikli jaro/léto 2012 jsou brýle sestávající ze tří vrstev samostatně barvených dílů, které se v kompozici překrývají, ale nezakrývají. Celek působí jako pestrá mozaika barev sofistikovaně poskládaných do objektu nápadně připomínajícího šperkařské umění. Na výrobu byl použit 0,2 mm silný chirurgický plech, který je 100% nealergenní a neobsahuje nikl. Povrchová úprava vrstvou oxidu titaničitého chrání barvu před blednutím a poškrábáním. Stranice jsou vyrobeny z unikátní acetát-celulózy italskou firmou Mazzucheli, výhradním dodavatelem materiálu pro značku Alain Mikli. Acetát-celulóza obsahuje 80 % celulózy získávané z bavlny, proto jsou brýle příjemně hebké na dotek.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.