Sociální sítě
Nahoru

Ikonický Saab zmizí ze silnic

Slavná značka luxusních automobilů Saab míří k bankrotu.  Vedení o něj už požádalo příslušný švédský soud. Oznámení přichází poté, co její předchozí majitel General Motors zablokoval pokus o převzetí firmy čínským investorem. Čínský zájemce o automobilku Saab Zhejiang Youngman z Lotus Automobile Company se stáhnul poté, co GM přes víkend odmítly jeho nabídku.

„Toto je bezpochyby nejčernější den mé kariéry a pravděpodobně také nejčernější den v historii Saab. Snažili jsme se bankrotu vyhnout dohodou s investory v Rusku a Číně. Situace se začala zhoršovat už v březnu. Následovalo asi deset různých fází a pět až šest různých dohod. Nakonec se jako největší problém ukázal nedostatek kooperace ze strany General Motors,“ řekl podle China Radio Internation ředitel společnosti Victor Müller.

Z historie automobilky Saab

Saab 95, 1960

Saab Sonett II, 1966

Saab 96, 1996

Saab 99 hatchback, 1975

Saab 900 Convertible, 1992

Saab 9000 CSE, 1997

Saab 9-5 Sedan, 2007

Saab 9-5 SportCombi, 2012

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.