Sociální sítě
Nahoru

Hublot napříč časovými pásmy

Jelikož se rozhodl největší světový výrobce mechanických strojků, společnost ETA náležící do gigantu Swatch Group, omezit dodávky svých kalibrů a navíc několikanásobně zvýšit jejich prodejní ceny, nezbývá ostatním společnostem mnohé. Někteří se obrátili na Sellitu, někteří na nezávislé výrobce, no a ostatní, jako například ženevský Hublot, skoupili několik společností a začali vyrábět strojky vlastní. Nutno uznat, že na škodu to vůbec není, neboť nová kreativita a myšlenky přiměly mnoho výrobců k výrobě opravdu neobvyklých komplikací. Krásným příkladem je nový Unico GMT!iLuxus si nové Unico GMT opravdu oblíbil.Hublot King Power Unico GMT je přesně tím, o čem vždy mluvil Jean Claude Biver. Totiž hodinky indikující potřebné, avšak zcela novým a převratným způsobem. Ano, určitě je nutné uznat, že je vzezření jeho indikace času v mnoha časových zónách vychází hned od několika dalších výrobců, výsledek však stojí za to. Rotující satelity (ovlivnění extravagantní značkou Urwerk) se otáčejí kolem měst (jako ww.tc od Girard-Perregaux či světový čas v podání Patek Philippe) a najednou tak indikují přesný čas hned na několika místech planety, zatímco o domácí čas se starají tradičně dvě ručky.

Mechanické hodinky budou k dostání v keramice a zlatě v pražském butiku v Pařížské ulici zřejmě až začátkem druhého čtvrtletí roku 2012. Objednávat už je samozřejmě lze, ale jelikož se jedná opravdu o perličku, bude po nich zcela jistě dost vysoká celosvětová poptávka.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.