Sociální sítě
Nahoru

Ledový žralok Edox

Spolupráce hodinářské značky Edox se slavným potápěčem Christianem Redlem přinesla další ovoce. Rakouský mistr ponorů pod ledem se ukázal jako dokonalý ambasador, jehož extrémní výkony v šedesátimetrových hlubinách bez kyslíkového přístroje prostě fascinují. Jeho zápěstí nově ozdobí do tisíce metrů vodotěsný IceShark III vycházející z limitované edice 250 kusů. Jeho hlavní doménou je znovu masivní 45mm ocelové pouzdro černěné PVD technologií, na jehož zkosené nožky plynule navazuje kaučukový náramek. Číselník si znovu vysloužil karbonovou vrstvu, nicméně tentokráte získala šedou grafitovou barvu a nové vložené malé číselníky. První indikuje sekundy, zatímco druhý slouží jako sčítač 30minutového chronografu.Uložený quartzový strojek Edox 103, postavený na certifikovaném kalibru Ronda 5021.D, byl dle posledních trendů společnosti pootočen o 180° – tlačítka a korunka tak zdobí levou bočnici 15,6mm vysokého pouzdra. Zajímavou skutečností je fakt, že se jedná již o třetí představenou novinku v řadě disponující quartzovým strojkem. Což je to evidentně reakce na omezení dodávky ETA strojků, která pro společnost vyrábějící zhruba 80 000 hodinek ročně, může být opravdu kritická – což mimo jiné potvrdil i ředitel společnosti Alexandre Strambini. Je však možné, že mechanické strojky si šetří Edox pro novinky, které budou teprve na letošním veletrhu v Basileji představeny. Do té doby se zatím lze kochat krásnými „potápkami“ s příznivou cenou kolem 50 000 Kč.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.