Sociální sítě
Nahoru

Inovace v tradičním kabátě: Breguet

Nestává se často, aby zlatá pouzdra klasických náramkových hodinek dosahovala takových rozměrů, jako je 48 mm. Tradiční manufaktura nesoucí jméno jednoho z největších hodinářů historie, Abrahama Louise Bregueta, však udělala výjimku a jeden takový, v sekci vysoce komplikovaných hodinek, představila. Jedná se o okázalý Réveil Musical z linie Classique Grande Complication jehož pouzdro je zdobeno motivem notové osnovy. A ne náhodou!Uložený automatický kalibr s křemíkovým 4Hz oscilátorem si vyžádá pozornost především nově patentovaným mechanismem hracího strojku, který poslouží jako mechanický alarm. Na místo úderů kladívek se v požadovaný čas rozezní pouzdro jemnou melodií, jež vychází z rotujícího disku s trny v kombinaci s 15 paprskovým hřebenem. V průběhu hraní se otáčí kolem své osy i platinou ošetřený gilošovaný číselník. Dodejme jen, že pomocí skleněné membrány pod dýnkem dochází k zesílení rezonance a hlasitosti zvuku. Těchto hodinek si opravdu nejde nevšimnout. Pokud chcete zahrát své přítelkyni zamilovanou melodii ve dni sv. Valentýna, pak navštivte pražské Klenotnictví Dušák. Za 1 500 000 Kč bude tento skvost váš.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.