Sociální sítě
Nahoru

Otevření domu Louis Vuitton Roma Etoile

Otevření prvního vlajkového obchodu Louis Vuitton v Itálii dne 29.ledna 2012 představuje pro tuto slavnou firmu s kořeny ve výrobě zavazadel a kufrů velký milník v její historii a posiluje její přítomnost v Evropě. „V tomto historickém prostředí, které bylo skoro sto let zasvěceno kinematografii, nás čekal obrovský kulturní a architektonický úkol. Nechtěli jsme, aby se při renovaci ztratilo cokoliv ze slavné historie se symbolikou Věčného města, takže tento pozoruhodný projekt musel zkombinovat výjimečně vysokou kvalitu řemesla a kultury v času a prostoru,“ vysvětluje Yves Carcelle, předseda představenstva společnosti Louis Vuitton. V roce 1988 se značka Louis Vuitton poprvé vydala do Říma a otevřela svůj první butik na slavném náměstí, kde se nachází i bazilika San Lorenzo in Lucina.

O více než dvacet let později otevřela Roma Etoile své dveře návštěvníkům. Projekt značkového obchodu v bývalém starém kině, které bylo mezi obyvateli Říma velmi oblíbené, je dílem architekta Petera Marina. Vlajkový obchod, jeden z takzvaných maisons, nabídne kompletní sortiment produktů. Návštěvník bude procházet kolem děl českého umělce Georga Dokoupila směrem k ‚srdci‘ prostoru, kde eliptické schodiště skládá poctu barokní architektuře italské metropole a díky svému nezvyklému tvaru nabízí průhled do všech tří úrovní. Tento výjimečný renovační a architektonický počin bude domovem těm nejprestižnějším kreacím značky. Cestovní zavazadla, luxusní kožené zboží, dámská a pánská konfekce, hodinky, šperky a doplňky se budou dělit o prostor bývalého kina…nicméně projekce krátkých filmů, dokumentů a původního materiálu se tam budou konat i nadále.

Dokumentární film Handmade Cinema z produkce Luchina Viscontiho di Modrone, který režíroval Guido Torlonia dle námětu Laury delli Colli, odstartuje program filmových projekcí. Je to důkazem uznání, kterou značka Louis Vuitton má pro ‚řemeslo filmu‘. Součástí aktivit v oblasti kinematografie je spolupráce s Centro Sperimentale di Cinematografia, nejstarší a nejslavnější filmařskou školou. Cílem tohoto partnerství je napomáhat vyhledávání a rozvoji nových talentů – zcela v duchu hodnot značky Louis Vuitton: budovat a předávat to nejlepší z tradičních odborných znalostí a dovedností ve všech oblastech umění a řemesel.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.