Sociální sítě
Nahoru

Johan Ernst Nilson a Zenith: návrat z cesty mezi póly

Nové vedení manufaktury Zenith oprášilo nejenom staré DNA manufaktury, ale dalo opětovně prostor ambasadorům. Ty však nevybírá z řad celebrit, ale mezi náročnými dobrodruhy, kaskadéry, profesionálními sportovci a cestovateli extrémní krajinou. Jedním takovým je i mladý Švéd Johan Ernst Nilson, který již zdolal například „Korunu planety“, tedy nejvyšší vrcholky sedmera kontinentů.Nyní se navrátil ze speciální expedice Pole2Pole, kterou naplánoval sto let po Amundsenově dobití jižního pólu. V rámci jedné výpravy dosáhl nejenom obou pólů, ale také vzdálenost mezi nimi zdolal na jízdním kole. 13. prosince 2011 tak navíc oslavil přímo na Jižním Pólu, tedy přesně sto let po jeho dobytí Rolandem Amundsenem.

Celou expedici jej provázely hodinky El Primero Stratos z nové černé slitiny Alchron, která je lehčí než ocel a téměř stejně tvrdá. Ve 45,5mm pouzdře s otočnou lunetou je uložený tradiční mechanický strojek El Primero s automatickým nátahem. Chronograf s nulovací funkcí flyback pak pracuje s přesností na desetinu sekundy. Logo expedice pak samozřejmě nechybí ani na černém číselníku. A cena? Ta se pohybuje pod hranicí 150 000 Kč a pořídit je možné například v pražském Klenotnictví Dušák.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.