Sociální sítě
Nahoru

Drak od Martina Brože k dispozici

Rok Draka inspiroval mnohé nezávislé ateliéry, umělce i velké korporace. Jeho motivem jsou zdobena luxusní auta, šperky, psací pera a samozřejmě také hodinky. Na svůj číselník či přímo do stroje jej zařadily proslulé společnosti Vacheron Constantin, Ulysse Nardin, Jaquet Droz, Epos, Peter Speake-Marin, Cornelius & Cie, Grieb & Benzinger a dokonce i český hodinářský experimentátor Martin Brož.Jeho vize hodinek s drakem vychází z konceptu excentricky umístěného číselníku, se kterou sklízel úspěch již v minulosti. Zatímco podkladová vrstva nese tradiční hodinovou a minutovou stupnici, vrstva druhá, která základní lemuje, je z oceli popouštěné do modra. Na té je usazena ručně vyvedená podobizna draka z červeného zlata s neskutečně důkladně provedenými detaily, jako jsou oči, šupiny či ocas. Jeho motivy pak budou prý i na ručně dekorovaném strojku Unitas, který svým tělem bude lemovat.

Tyto hodinky zatím nemají svého kupce a jejich výsledná cena nebyla ani stanovena. Jedná se totiž o drobný hodinářův projekt a je předzvěstí klasicky vyráběných sérií – doposavad totiž vyráběl Martin Brož hodinky pouze na zakázku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.