Sociální sítě
Nahoru

F12berlinetta – nejvýkonnější kůň ze stáje v Maranellu

Legenda Ferrari pokračuje, nové gran turismo se jmenuje F12berlinetta. 12válcový motor je zatím to nejlepší, co se v Maranellu pro běžný provoz na silnici zrodilo. Extrémní motor dává v kombinaci s bezprecedentními jízdními vlastnostmi a inovativním moderním designem zrodit jedinečnému sportovnímu vozu.

Poprvé se na veřejnosti objeví příští týden na Ženevském autosalonu, ale světová premiéra už proběhla. Jak už je módou, stalo se tak na internetu.  Nový vůz je opatřen exkluzivní třívrstvou barvou Rosso Berlinetta, která dává vyniknout ostře řezaným liniím vozu.

Je to nejvýkonnější „cestovní“ Ferrari všech dob, proto je vybaveno všemi možnými elektronickými pomůckami uzpůsobenými pro silnici i závodní okruh. Tradice sem, tradice tam, ¨změn se dočkalo i obvyklé uspořádání motor vpředu a převodovka u zadní nápravy. Rozvor byl oproti předchozímu 599 GTB Fiorano výrazně zkrácen a 6,3litrový agregát je posazen níže. Díky tomu všemu mohl být snížen i zadek supersportu.

Už teď je prakticky celá letošní produkce vozu F12berlinetta vyprodána, cena je odhadována na 218 tisíc eur bez DPH (téměř 5,5 milionu korun). Podle údajů výrobce dosáhne rudý krasavec maximální rychlosti více než 340 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za 3,1 vteřiny.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.