Sociální sítě
Nahoru

Lexus RX jde do druhé generace

Nový Lexus RX charakterizuje především nový, elegantnější a současně agresivnější design čelních partií. Ve vylepšeném interiéru zaujme širší nabídka barevných schémat, nové typy obložení, nový volant, přepracovaná kaplička přístrojů a sdružený ovladač RTI (Remote Touch Interface) druhé generace.

Všestranný charakter pohonu Lexus Hybrid Drive modelu RX 450h byl dále vylepšen o režim Sport, který doplňuje jízdní režimy Normal, Eco a EV (Electric Vehicle) plně hybridního systému pohonu. Režim EV lze nyní navolit samostatným spínačem.

Zákazníci si nově budou moci zvolit provedení F SPORT, které akcentuje dynamický a sportovní charakter nového RX a přiláká k této modelové řadě nové zákazníky. Nový stupeň výbavy F SPORT zaujme jedinečnými prvky v exteriéru i interiéru, ale i použitou technologií a jízdní dynamikou. Očekává se, že jeho podíl na budoucím prodeji této modelové řady bude představovat asi 30 %.

Uvedením první generace RX v roce 1998 Lexus vytvořil novou kategorii luxusních vozů SUV, kde poprvé spojil všestrannost, praktičnost a odolnost sportovně užitkových vozů s ovladatelností, jízdními schopnostmi a kultivovaností luxusních sedanů.  Model RX byl v roce 2005 vůbec prvním SUV, který byl vybaven plně hybridní soustavou pohonu. Nyní po třech generacích, z nichž dvě používaly technologii Lexus Hybrid Drive, zůstává RX i nadále klíčovým modelem značky Lexus.

Prémiové SUV tvoří 32 % všech prodaných vozů značky Lexus na evropských trzích a je po CT 200h druhým nejprodávanějším modelem značky.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.