Sociální sítě
Nahoru

Výroba rychlých dvojčat Subaru BRZ a Toyota 86 začala

Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce automobilů Subaru slavnostně spuštil výrobní linky v hlavním závodu Gunma (japonská prefektura Gunma) za účasti prezidenta společnosti Toyota Motor Corporation (TMC) Akio Toyody a dalších vážených hostů, kteří zavítali na počest spuštění výroby nových modelů Subaru BRZ a Toyota 86.

Dohoda o obchodní spolupráci FHI a TMC platí od října roku 2005. Čtyři roky společného vývoje následovaly poté, co v dubnu 2008 obě společnosti ještě rozšířily spolupráci formou nových dohod v oblasti vývoje a výroby. Dokončení tohoto produktu vzešlého ze společného vývoje je současně symbolem významného úspěchu aliance FHI a TMC.

Hlavní závod Subaru v prefektuře Gunma, kde se předtím vyráběly minivozy, nedávno prošel modernizací kvůli výrobě modelů BRZ a Toyota 86. FHI má v plánu vyrábět do března 2013 v tomto závodu i model Impreza.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.